Image

Paplašinot noguldīšanas iespējas biznesa klientiem, sākot ar šī gada 5. septembri SEB banka uzsāks piedāvāt jaunu pakalpojumu – Nakts procentu līgumu – jeb iespēju saņemt procentus par norēķinu kontā esošajiem naudas līdzekļiem. Šāda iespēja būs pieejama uzņēmumiem ar norēķinu konta atlikumu sākot no 400 tūkstošiem eiro vai ASV dolāriem. Procenti norēķinu kontā tiks aprēķināti un ieskaitīti katru dienu.

“Nakts procentu līgums ir ļoti likvīds noguldījums, kas ļauj brīvi rīkoties ar savu naudas atlikumu, vienlaikus saņemot par to procentus. Uzņēmumi to var izmantot kā papildu naudas pārvaldības rīku – ikdienas darījumu ienākumus var noguldīt uz nakti, lai gūtu noteiktu atdevi, un brīvi izmantot tos dienas laikā, lai segtu izdevumus. Tas arī var būt risinājums situācijā, ja naudas līdzekļus ir nepieciešams izmantot kā nodrošinājumu īstermiņa aizdevumam. Lai arī konta atlikums šādos gadījumos klientam nav pieejams, banka tik un tā aprēķinās un izmaksās procentus par tā atlikumu. Tostarp jāatgādina, ka klientiem, kuru biznesa modelis ļauj ieguldīt naudu uz garāku termiņu, sākot no trīs dienām līdz pat vairākiem gadiem, mēs piedāvājam dažādus termiņnoguldījumus,” skaidro SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Konta atlikumam no 400 tūkstošiem eiro līdz vienam miljonam eiro likme būs 1,55%, savukārt virs viena miljona eiro – 1,85%. ASV dolāros likmes būs nedaudz zemākas – atlikumiem no 400 tūkstošiem ASV dolāru piemērotā procentu likme būs 1,25% un attiecīgi atlikumiem virs 1 miljona ASV dolāru – 1,55%.

Lai procenti par konta atlikumu tiktu aprēķināti, klientam ar banku ir jānoslēdz beztermiņa līgums.

Aug uzņēmumu interese par noguldījumu iespējām

Kopš straujā procentu likmju kāpuma arvien vairāk klientu interesējas par iespējām savus brīvos finanšu līdzekļus gan noguldīt termiņnoguldījumos, gan arī investēt dažādos finanšu instrumentos.

“Pēdējo trīs gadu laikā uzņēmumu noguldījumu apjomi pieauguši par 52%, kas liecina par kvalitatīvu un gudru uzņēmumu pārvaldību, vienlaikus arī atturīgu attieksmi pret investīcijām pamatbiznesā. Lai atbalstītu uzņēmumus un dotu tiem papildu iespēju vairot savu kapitālu, no jūnija beigām piedāvājam jaunu produktu – uzņēmumu krājkontu. Tā ir iespēja turēt savus uzkrājumus krājkontā, saglabājot naudas likviditāti, jo tā ir pieejama faktiski uzreiz – nemaksājot komisiju, naudu var izņemt, piesakot vien trīs dienas iepriekš. Tādējādi nauda, kas līdz šim atradās uzgaidāmajā telpā starp kontu un nākamo aktivitāti (piemēram, noguldīšanu), var turpināt pelnīt,” saka Arnis Škapars.

Divu mēnešu laikā, kopš SEB bankā ir pieejams krājkonts uzņēmumiem, biznesa klienti – gan lielie uzņēmumi, gan mazie un vidējie uzņēmumi – izrādījuši teju rekordlielu aktivitāti, krājkontos noguldot jau 44 miljonus eiro. Kopējais juridisko personu noguldījumu apjoms uz šī gada 31. augustu sasniedz 2 036 miljonus eiro.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB banka ir vadošā korporatīvā banka Ziemeļeiropā ar starptautisku pārstāvniecību vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Baltijas valstīs un Zviedrijā SEB banka piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. SEB bankas mērķis ir veidot labāku nākotni ar atbildīgiem padomiem un pārdomātu finansēšanu – šodienai un nākotnes paaudzēm. Uz 2023. gada 30. jūniju SEB Grupas kopējie aktīvi veido 4172 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2271 miljardi Zviedrijas kronu. SEB Grupā strādā 17 500 darbinieku. Vairāk par SEB Grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk