Image

GUSTAVS biznesa centra pirmā biroju ēka Teikā, kurā kopš 2023. gada vasaras darbojas SEB Global Services biznesa pakalpojumu centrs, kļuvusi par pirmo ēku Latvijā, kurai piešķirts BREEAM Excellent (fully-fitted) ilgtspējīgas būvniecības sertifikāts.

Tas apliecina augstu ilgtspējas standartu ievērošanu ēkas būvniecībā un iekārtošanā gan energoefektivitātes, ūdens un citu resursu patēriņa jomā, gan saistībā ar vides pieejamību dažādām sabiedrības grupām. Tāpat liela uzmanība pievērsta veselīga iekšējā klimata nodrošināšanai un pārdomātai biznesa centra integrācijai apkaimes infrastruktūrā.

SEB Global Services vadītājas vietniece Rīgā Aļesja Kirčenko:

“Uzsākot darbu pie SEB telpu plānošanas jaunajā biroju ēkā, izvirzījām sev mērķi radīt vienu no modernākajiem, iedvesmojošākajiem un ilgtspējīgākajiem birojiem Rīgā. Ilgtspējas sertifikāts apliecina arī, ka būtisku uzmanību esam veltījuši mūsu darbinieku labbūtībai jaunajā ēkā. Jaunās ēkas izdevīgā atrašanās vieta ir ļāvusi daudziem kolēģiem mainīt paradumus un izvēlēties videi draudzīgākus transporta veidus, piemēram, velosipēdus, elektroskūterus vai sabiedrisko transportu”.

Kaspars Beitiņš, Galio Development valdes loceklis:

“Kā attīstītājs ar plašu pieredzi Lietuvā, esam gandarīti, ka mūsu debijas projekts Latvijā – “GUSTAVS Biznesa centrs” ir sasniedzis labākos iespējamos rādītājus un spējām kādreizējā rūpnieciskajā teritorijā attīstīt ilgtspējīgu, energoefektīvu un modernu ēku. Ticam, ka ar šo notikumu spēsim vēl spēcīgāk nostiprināt savas pozīcijas nekustamā īpašuma jomā Latvijā.”

Vairākas ēkas Latvijā jau ir ieguvušas BREEAM Excellent sertifikātu ierobežotā apmērā, vērtējot tikai ēkas pamatkonstrukcijas (shell&core). Savukārt GUSTAVS biznesa centra pirmajai ēkai ilgtspējas novērtējums veikts, pielietojot plašāko iespējamo tvērumu (fully-fitted), kurā tiek auditēti arī izmantotie interjera apdares materiāli, mēbeles, iebūvētās tehnoloģijas, apgaismojuma un akustiskais komforts ēkā un citi aspekti.

SEB birojā darba zonās ir uzstādīta biodinamiskā apgaismojuma sistēma, kas dienas gaitā maina apgaismojuma toni un intensitāti līdzīgi dabiskajai gaismai. Ēkā darbojas moderna gaisa kvalitātes kontroles sistēma, kas seko līdzi arī ne tikai temperatūras, bet arī CO2 un gaisa mitruma līmeņiem. Uz jumta izvietoti saules paneļi, bet pazemes stāvvietā – elektroauto uzlādes stacijas un velosipēdu novietne ar dušām un ģērbtuvēm. 100% SEB izmantotās elektroenerģijas Latvijā ir ražoti no atjaunojamajiem resursiem.

BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) ir viena no pasaulē visplašāk lietotajām ilgtspējīgas būvniecības novērtēšanas sistēmām. GUSTAVS biznesa centra auditu atbilstoši BREEAM prasībām veica uzņēmums Vesta Consulting.

GUSTAVS biznesa centra īpašnieks un attīstītājs ir Galio Development. Ēkas arhitekti ir SIA Vilnis Mičulis un būvniecības darbus veica kompānija Merks. Būvniecība tika sākta 2021. gada augustā un 2023. gada 31. martā ēka tika nodota ekspluatācijā. Ēkas kopējā platība ir 20 700 kvadrātmetri, tai ir seši virszemes stāvi un pazemes autostāvvieta divos līmeņos.

Ēkas pirmajā stāvā darbojas arī Rimi Mini pārtikas veikals, iLunch pusdienu restorāns un Prenta sadzīves tehnikas veikals.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk