Image
Canva

No 28. jūnija SEB banka piedāvā jaunu produktu – krājkontu uzņēmumiem ar procentu likmi 2,15%. Tāpat līdz 2,15% palielināta arī procentu likme par uzkrājumu krājkontā privātpersonām, tai skaitā par uzkrājumu, kas veidots Digitālajā krājkasē.

“Pēdējo trīs gadu laikā uzņēmumu kontu atlikumi pieauguši par 43%, kas liecina par kvalitatīvi un gudru uzņēmumu pārvaldību, tai pašā laikā parāda uzņēmumu atturīgu attieksmi pret investīcijām pamatbiznesā. Lai atbalstītu uzņēmumus un dotu tiem papildu iespēju vairot savu kapitālu, no 28. jūnija piedāvājam jaunu produktu – uzņēmumu krājkontu. Šobrīd SEB ir vienīgā banka, kura piedāvā uzņēmumiem iespēju turēt savus uzkrājumus krājkontā, saglabājot naudas likviditāti, jo tā ir pieejama faktiski uzreiz – nemaksājot komisiju, naudu var izņemt, piesakot vien trīs dienas iepriekš. Tādējādi nauda, kas līdz šim atradās uzgaidāmajā telpā starp kontu un nākamo aktivitāti (piemēram, noguldīšanu), tagad varēs turpināt pelnīt arī vienkārši esot kontā,” norāda SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Galvenās krājkonta priekšrocības ir iespēja jebkurā brīdī palielināt savu uzkrājumu, kā arī iespēja nepieciešamības gadījumā izņemt naudu, nezaudējot uzkrātos procentu un bez komisijas (piesakot izmaksu trīs dienas iepriekš). Procenti par uzkrājumu krājkontā tiek aprēķināti par katru dienu un izmaksāti uz izvēlēto kontu mēneša beigās.

Likme krājkontam privātpersonām pacelta no 1,75% līdz 2,15%

No 28. jūnija līdz 2,15% palielināta arī procentu likme par uzkrājumu krājkontā, tai skaitā par uzkrājumu, kas veidots Digitālajā krājkasē. Saskaņā ar SEB bankas datiem, šobrīd krājkonts ir ap 43% privātpersonu, tomēr aktīvi to izmanto 16% klientu. Augot procentu likmēm par uzkrājumu krājkontā, aug arī summa, ko klienti novirza uzkrājumā. Sievietes krājkontu izmanto biežāk nekā vīrieši – ap 60% no visiem lietotājiem ir sievietes. Runājot par vecumiem, var atzīmēt, ka aktīvāk krājkontu izmanto klienti vecumā no 26 līdz 50 gadiem.

“Krājkonts ir ideāls rīks, ja ir vēlme uzkrāt naudu lielākam pirkumam, atvaļinājumam, Ziemassvētkiem vai vienkārši nodalīt drošības spilvenu un ļaut brīvajai naudai arī pelnīt. Novērojot mūsu klientu uzvedību, redzam, ka krājkontu izmanto tieši kā krāšanas, nevis pelnīšanas rīku. Redzam, ka klienti biežāk izņem naudu ziemā, svētku periodā vai vasarā pirms atvaļinājumiem. Tāpat redzam, ka pavasarī, kad beidzas apkures sezona, klienti sāk aktīvāk novirzīt brīvos līdzekļus krājkontā. Vēl viens iemaksu vilnis ir laiks, kad tiek saņemtas gada prēmijas vai tiek izmaksātas dividendes – arī šo naudu iedzīvotāji cenšas atdalīt no regulāriem ienākumiem un dot tai iespēju pelnīt,” dalās Arnis Škapars.

Ieskaitīt naudu krājkontā var gan patstāvīgi, gan noslēdzot regulāro maksājumu un, piemēram, reizi mēnesī, saņemot algu, pārskaitīt uz krājkontu noteiktu summu. Lai krātu naudu pavisam nemanāmi, var pieslēgt Digitālo krājkasi – tad uzkrājums papildināsies pēc katra pirkuma, kas apmaksāts ar karti. Katra pirkuma summa tiek noapaļota uz augšu līdz pilnam eiro, bet starpība tiek ieskaitīta krājkontā. Pēc SEB bankas datiem šādi gandrīz nemanāmi klienti vidēji gādā uzkrāj ap 150-180 eiro.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – tālr. 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEBLatvija, Facebook/SEBLatvija, YouTube/SEBLatvija, LinkedIn/SEB-Latvija
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2023. gada 31. martu SEB Grupas kopējie aktīvi veido 3 802 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 221 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk