Image

SEB Skolu vēstnešu programmā aizvadīti jau trīs mēneši. Pa šo laiku jaunieši paspējuši ne tikai noklausīties trīs no četrām programmā paredzētajām pamatlekcijām, bet arī dalīties savās zināšanās ar vienaudžiem. Kopumā Baltijā vēstneši novadījuši jau vairāk nekā 450 lekciju, par finanšu pratības jautājumiem, uzrunājot vairāk nekā 9,4 tūkstošus skolēnu.

SEB Skolu vēstnešu programmā jaunieši apgūst finanšu pratības pamatzināšanas četrās lekcijās – par budžeta plānošanu, pirmajiem soļiem investīciju pasaulē, kiberdrošību, kā arī biznesa uzsākšanas iespējām. Pēc katras lekcijas jaunieši dodas to novadīt savā skolā. Šobrīd jaunieši jau ir noklausījušies lekcijas par budžeta plānošanu, investīcijām un kiberdrošību, kā arī paspējuši padalīties ar savām zināšanām ar vienaudžiem. SEB skolu vēstneši Latvijā trīs mēnešos novadījuši 139 lekcijas, sasniedzot 2750 skolēnu. Martā paredzēta noslēdzošā lekcija par uzņēmējdarbību un tad vēstnešiem līdz maijam vēl būs laiks nodot savas zināšanas citiem skolēniem.

“Redzam, ka investīciju tēma jauniešiem ir īpaši interesanta, tomēr grūtāk saprotama. Tāpēc piedāvājām vēstnešiem iespēju piedalīties investīciju spēlē, ko vadīs SEB bankas Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Andris Lāriņš, kurš šajā programmā vada investīciju lekciju. Jauniešiem būs iespēja izvēlēties, kur ieguldīt “naudu”, sekot līdzi situācijai finanšu tirgos, iegūt praktisku pieredzi finanšu lēmumu pieņemšanā un sacensties ar pārējiem programmas dalībniekiem Baltijā,” saka SEB bankas Skolu vēstnešu programmas vadītāja Linda Šablinska.

“Ir daudz dažādu veidu, kā iegūt zināšanas, bet pasaules progress būtu daudz lēnāks, ja neviens ar savām zināšanām nedalītos. Jauniešu sasniegumi tiks būvēti uz mūsu paaudzes sasniegumiem, un jo plašāks un stiprāks ir pamats, jo lielāks un ātrāks būs jauniešu progress nākotnē. SEB Skolu vēstnešu programma ļauj skolēniem laicīgi sākt būvēt pamatu saviem nākotnes panākumiem. Es vēlos būt daļa no šo pamatu veidošanas, tādēļ man ir svarīgi piedalīties programmā un es labprāt dalos ar savu pieredzi,” stāsta SEB bankas Finanšu pārvaldes vadītājs Andris Lāriņš.

Programmas dalībnieki augstu vērtē iespēju stiprināt savas zināšanas, pasniedzot lekcijas savās skolās.

“SEB Skolu vēstnešu programma man devusi lielisku iespēju izkāpt no savas komforta zonas, pasniedzot lekcijas citu klašu un skolu jauniešiem, kā arī jaunu pieredzi un zināšanas, kas ir noderīgas jau šodien. Esot programmas vidū, esmu sapratusi, cik vērtīga tā ir ne tikai manām, bet arī citu jauniešu zināšanām. Dobeles Valsts ģimnāzijas skolēnu zināšanu līmenis vidusskolas posmā ir diezgan spēcīgs, jo pašreizējā mācību programma nodrošina nelielu ieskatu finanšu pratībā. Tas, protams, neapstādina jauniešus būt atvērtiem un motivētiem zināšanu papildināšanai – lekcijas jaunieši klausās ar interesi un uzdod dažādus jautājumus,” dalās SEB Skolu vēstnešu programmas dalībniece Simona Ģierte.

Jau ziņots, ka šogad SEB Skolu vēstnešu programmai pieteicās rekordliels jauniešu skaits – vairāk nekā 300 skolēnu visās trīs Baltijas valstīs mācās, lai kļūtu par finanšu pratības ekspertiem. Latvijā SEB Skolu vēstnešu programmā piedalās vairāk nekā 100 jauniešu no dažādām pilsētām.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk