Image

Saskaņā ar Nasdaq CSD un Bloomberg datiem par 2023. gadu, Signet Bank jau otro gadu pēc kārtas ir saglabājusi savas pozīcijas kā vadošais organizators Latvijas korporatīvo obligāciju tirgū gan pēc organizēto obligāciju emisiju apjoma, gan darījumu skaita. 2023. gadā Signet Bank organizēto obligāciju emisiju apjoms Latvijas tirgū veidoja aptuveni 57% no kopējā tirgus.

2023. gadā Signet Bank organizēja deviņas Latvijas uzņēmumu obligāciju emisijas, kopumā piesaistot 181 milj. eiro papildu finansējumu vietējo uzņēmuma attīstībai. Pēc Signet Bank pieejamiem datiem, 2023. gadā Latvijā notikušas 24 vietējo uzņēmumu obligāciju emisijas, piesaistot 318 milj. eiro finansējumu. Finansējums piesaistīts, lai īstenotu attīstības projektus, refinansētu esošās finansiālās saistības un sakārtotu kapitāla struktūru.

“Esam gandarīti par pozitīviem rezultātiem jau otro gadu pēc kārtas. Obligāciju emisijas ir nodrošinājušas ne tikai nozīmīga kapitāla ieplūšanu dažādās nozarēs, bet ir arī apliecinājums vietējo un ārvalstu investoru uzticībai Latvijas uzņēmējdarbības videi un ekonomikas potenciālam. 2024. gadā turpināsim nodrošināt Latvijas uzņēmumiem pieejamību ilgtspējīgam finansējumam un sekmēsim uzņēmējdarbības vides attīstību ar kapitāla tirgus instrumentu palīdzību”, komentē Roberts Idelsons, Signet Bank valdes priekšsēdētājs.

Latvijas obligāciju tirgus 2023. gadā ir uzrādījis lielāku aktivitāti nekā 2022. gadā, pie tam tas notika uz privātā sektora uzņēmumu rēķina, jo valsts uzņēmumi pērn uzrādīja zemāko aktivitāti kapitāla tirgū pēdējo gadu laikā.

“Lai gan ir vērojama zemāka aktivitāte no valsts kapitālsabiedrībām, kas vienmēr ir bijuši aktīvi obligāciju emitenti, taču privātais, korporatīvais segments aizvien vairāk sāk izmantot kapitāla tirgus sniegtās iespējas, kā rezultātā Latvijas uzņēmumu obligāciju emisiju aktivitāte 2023. gadā ir pieaugusi par 30%, salīdzinot ar gadu iepriekš. Papildus tradicionālai finanšu nozarei, aizvien vairāk uzņēmumi no ražošanas, pakalpojumu, nekustamo īpašumu, būvniecības nozarēm emitē obligācijas, vairākos gadījumos arī aizvietojot esošo bankas kredītu ar vērtspapīru emisiju”, komentē Edmunds Antufjevs, Signet Bank investīciju pārvaldes vadītājs.

Par “Signet Bank” 

“Signet Bank” dibināta 1991.gadā un ir viena no pirmajām neatkarīgās Latvijas bankām. Bankas stratēģija vērsta uz vietējo uzņēmēju un tiem piederošo uzņēmumu finansēšanu un kapitāla pārvaldīšanu. Kopš 2021.gada sākuma “Signet Bank” kredītu un obligāciju formā nodrošināja klientiem finansējumu gandrīz 500 miljonu eiro apjomā. “Signet Bank” akcionāri ir deviņi Latvijas un starptautiskie privātie investori, no tiem lielākie ir “SignetAcquisition III” (25%), kura vienīgais akcionārs ir ASV investors Aleksandrs Solovejs; AS “RIT Group” (19,50%) – Latvijas uzņēmums, kas pieder Rapoportu ģimenei, un SIA “Reglink” (15,93%), kura dibinātāja ir profesionāle banku jomā Irīna Pīgozne. 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk