Image

Saskaņā ar Nasdaq Baltic datiem, 2023. gadā Signet Bank ieņem vadošo pozīciju obligāciju tirdzniecības aktivitātē visā Baltijā. Ieskaitot gan Baltijas Regulēto tirgu, gan Nasdaq First North, Signet Bank klienti veica darījumus 64 milj. eiro apmērā, kas sastāda 25% no visiem obligāciju darījumiem Biržā.

“Signet Bank tirdzniecības aktivitāte Biržā iet roku rokā ar bankas panākumiem kapitāla tirgus segmentā, organizēt obligāciju emisijas un popularizēt obligācijas kā kvalitatīvu investīciju instrumentu adekvātu ienākumu gūšanai. Signet Bank šis ir nozīmīgs brīdis, jo līderpozīcija Biržas obligāciju tirdzniecībā ir iegūta pirmo reizi bankas darbības vēsturē un nostiprina mūsu pozīcijas kā vadošai investīciju bankai Baltijā”, komentē Roberts Idelsons, Signet Bank valdes priekšsēdētājs.

2023. gadā gan Baltijas Regulētais tirgus, gan Nasdaq First North tirgus obligāciju apgrozījuma ziņā parādīja ievērojamu pieaugumu, salīdzinājumā ar iepriekšējo 2022. gadu, kad biržu biedru apgrozījums piedzīvoja nozīmīgu kritumu – Baltijas Regulētā tirgus apgrozījums 2023. gadā sasniedza 224 milj. eiro (+224% g/g), atgriežoties 2021. gada līmenī, savukārt Nasdaq First North biržas biedru apgrozījums gada laikā trīskāršojies un sasniedza 37 milj. eiro (+209% g/g).

Lai arī Baltijas Regulētā tirgus obligāciju apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ievērojami palielinājies, tas joprojām ir nedaudz zemāks par 2020. gada apgrozījumu. Savukārt Nasdaq First North obligāciju tirdzniecības apgrozījums, piedzīvojot ievērojamu aktivitātes pieaugumu, sasniedzis visu laiku augstāko tirdzniecības aktivitāti.

“Pieaugošā aktivitāte Baltijas obligāciju tirgū liecina par pozitīvām tendencēm investīciju kultūras un kapitāla tirgus attīstībā, kā arī par uzlabojošos finanšu pratību. Lai stiprinātu šo pozitīvo tendenci, nepieciešams turpināt izglītojošo darbu par kapitāla tirgus instrumentiem un iespējām. Tieši tāpēc, Signet Bank 2023. gadā uzsāka ilgtermiņa izglītojošu sabiedrisko projektu – pirmo “Kapitāla tirgus akadēmiju” Latvijā, ar mērķi sniegt uzņēmumiem ne tikai zināšanas, bet arī atbalstu kapitāla tirgus finanšu instrumentu efektīvai izmantošanai, lai “atraisītu” kapitāla tirgus potenciālu un veicinātu ilgtspējīgu uzņēmējdarbības izaugsmi Latvijā,” piebilst R. Idelsons.

Par “Signet Bank” 

“Signet Bank” dibināta 1991.gadā un ir viena no pirmajām neatkarīgās Latvijas bankām. Bankas stratēģija vērsta uz vietējo uzņēmēju un tiem piederošo uzņēmumu finansēšanu un kapitāla pārvaldīšanu. Kopš 2021.gada sākuma “Signet Bank” kredītu un obligāciju formā nodrošināja klientiem finansējumu gandrīz 500 miljonu eiro apjomā. “Signet Bank” akcionāri ir deviņi Latvijas un starptautiskie privātie investori, no tiem lielākie ir “SignetAcquisition III” (25%), kura vienīgais akcionārs ir ASV investors Aleksandrs Solovejs; AS “RIT Group” (19,50%) – Latvijas uzņēmums, kas pieder Rapoportu ģimenei, un SIA “Reglink” (15,93%), kura dibinātāja ir profesionāle banku jomā Irīna Pīgozne. 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk