Image

Signet Bank ir pievienojusies Eiropas zibmaksājumu sistēmai – reālā laika maksājumu platformai, kas ļauj starp sistēmā esošajām maksājumu iestādēm veikt naudas pārvedumus eiro 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, ieskaitot svētku dienas, turklāt maksājums tiek izpildīts dažu sekunžu laikā.

Darījumi reālā laikā ar tūlītēju un izsekojamu izpildi ir kļuvusi par normu mūsu ikdienā: taksometra vai ēdiena pasūtīšana, TV abonementa vai jebkuras preces iegāde tiešsaistē – viss ir pieejams teju acumirklī un mums atliek tikai sekot līdzi, kad iegādātais nonāks mūsu rīcībā. Ir tikai loģiski, ka arī finanšu pakalpojumiem jāpielāgojas mūsdienu prasībām.

“Esam gandarīti pievienoties Swedbank, SEB un Citadele, kas jau piedāvā ātro maksājumu servisu, kā rezultātā lielākā daļa vietējo maksājumu mūsu klientiem tagad ir pieejami zibmaksājumu režīmā. Tehnoloģiskā attīstība un klientu apkalpošanas pieredzes uzlabošana ir Signet Bank šī gada prioritāte un zibmaksājumi ir kārtējais solis šajā virzienā,”

 – stāsta Signet Bank valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

“Zibmaksājumi ir jaunais starpbanku pārskaitījumu standarts nu jau Eiropas mērogā. Latvija bija pirmā eiro zonas valsts, kas ieviesa zibmaksājumu infrastruktūru, taču nedomājam apstāties pie sasniegtā un strādājam pie inovatīvo maksājumu infrastruktūras tālākas attīstības. Nesen izveidojām Zibsaišu reģistru, kas nodrošina iespēju veikt ātrus, drošus un ērtus starpbanku maksājumus, zinot tikai naudas saņēmēja mobilā tālruņa numuru. Tāpat Latvijas Banka ir izveidojusi Latvijas Bankas zibmaksājumu laboratoriju ZibLab++, kuras mērķis ir veicināt un koordinēt inovatīvu starpbanku maksājumu risinājumu attīstību uz zibmaksājumu un zibsaišu tehnoloģijas bāzes Baltijas valstīs,”

 – stāsta Latvijas Bankas inovatīvo maksājumu pakalpojumu attīstības vadītājs Harijs Ozols.

Kā liecina Eiropas Maksājumu padomes dati zibmaksājumu sistēmai ir pievienojušās jau vairāk kā 2200 maksājumu iestādes no 22 Eiropas valstīm. Baltijas valstis līdz šim ir bijušas līderes pakalpojuma pieejamības ziņā, tomēr ātro maksājumu serviss strauji gūst popularitāti arī citās Eiropas valstīs.

 

Par Signet Bank

Banka dibināta 1992. gadā ar nosaukumu Latvijas Biznesa banka. Kopš 2013. gada bankas stratēģija ir vērsta uz turīgu privātpersonu un tiem piederošo kompāniju apkalpošanu, liekot uzsvaru uz klientu kapitāla apkalpošanas kvalitāti un investīciju projektu strukturēšanu. Signet Bank vairākuma akcionāri ir Latvijas un starptautisku investoru grupa, kurā ietilpst SIA Hansalink, SIA Fin.lv un Signet Acquisition III.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk