Image

Jau sesto gadu SEB banka piedāvā studentiem iespēju vasaras mēnešos piedalīties inovatīvā prakses programmā SEB Youth LAB. Šogad visā Baltijā vasaras praksei SEB bankā pateicās rekordliels interesentu skaits – vairāk nekā 1600 jauniešu. Pēc atlases dalībai šī gada Youth LAB programmā tika izvēlēti 83 studenti, no kuriem 32 pievienosies SEB komandai Latvijā. SEB Youth LAB prakses programma sākusies 3. jūlijā.

SEB bankas Youth LAB prakses programma atšķiras ar to, ka paralēli darbam izvēlētajā bankas struktūrvienībā jaunieši reizi nedēļā piedalās īpaši viņiem izveidotā apmācību kursā, kurā, izmantojot jaunuzņēmumu darba metodes un saņemot bankas inovāciju vadītāju atbalstu, risina reālus biznesa izaicinājumus.

“Piedāvājot vasaras praksi jauniešiem, mēs ne tikai palīdzam viņiem iejusties profesijā un satikties ar pieredzējušiem profesionāļiem, bet arī paši mācāmies no viņiem, kā kļūt par pievilcīgu darba devēju jaunajai paaudzei,” uzsver SEB bankas vadītāja Ieva Tetere.

“Prakses laikā integrējam jauniešus kolektīvā, definējam konkrētus jautājumus, kuriem nepieciešams risinājums. Sagaidām drosmīgas idejas un piedāvājam drošu vidi eksperimentiem. Fakts, ka ik gadu aptuveni 20% dalībnieku turpina darbu bankā, manuprāt, ir lielisks apliecinājums programmas pienesumam gan pašiem jauniešiem, gan bankai.”

Kopš pērna gada Youth LAB inovācijas daļa tiek realizētā sadarbībā ar ESI – praktiskās izglītības programmu, kas studentiem ļauj darboties pieredzējušu lektoru vadībā, kā arī daļai no komandām ir iespēja strādāt pie izaicinājumiem kopā ar citu uzņēmumu ekspertiem. Youth LAB dalībnieki ne tikai izmantos ESI iestrādes un metodes, bet arī saņem pieredzējušu mentoru atbalstu. Programmas noslēgumā visi praktikanti Baltijā saņem arī sertifikātu par ESI programmas apguvi.

“Katru gadu jaunieši sadalās komandās un strādā pie izaicinājumiem, kas piedāvāti gan no bankas, gan jau otro gadu arī sadarbībā ar mūsu partneriem. Šogad izaicinājumus jauniešiem esam radījuši kopā ar Rimi Baltic Latvijā un Eesti Energia Igaunijā. Šī ir unikālā iespēja jauniešiem iepazīt arī citas industrijas un mācīties strādāt ar starpnozaru problēmjautājumiem. Turklāt uz inovāciju daļu SEB praktikantiem šogad pievienosies praktikanti un eksperti no Rimi un Eesti Energia. Ticu, ka kopā spēsim radīt unikālus risinājumus gan sev, gan mūsu klientiem,” stāsta Youth LAB inovāciju daļas vadītājs Kārlis Karolis.

Saskaņā SEB bankas aptaujas* datiem, visvairāk prakses programmās jaunieši novērtē iespēju iegūt pieredzi, strādājot reālajā vidē – šo atbildi izvēlējušies 72% respondentu. Otrā populārākā atbilde, ko atzīmēja gandrīz puse jauniešu, ir iespēja pārliecināties vai izvēlētā profesija viņiem ir piemērota. Un ap 40% aptaujāto kā ieguvumus no dalības prakses programmās atzīmējuši iespēju iedziļināties profesijā, kā arī satikt profesionāļus, kuri ir gatavi dalīties pieredzē un zināšanās.

Piecu gadu laikā SEB bankā Latvijā Youth LAB praksē ir piedalījušies vairāk nekā 80 jaunieši, no kuriem aptuveni 20% turpina darbu bankā. Šogad SEB komandai Latvijā uz vasaru pievienojušies 32 jaunieši. Viņi darbosies 18 dažādās pārvaldēs, tostarp Personāla, Mārketinga un komunikācijas, Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) apkalpošanas, Restrukturizācijas, Finansēšanas pakalpojumu nodrošināšanas, Kreditēšanas un citās pārvaldēs, kā arī SEB līzingā, Klientu centrā, Inovāciju komandā un citur. Populārākā struktūrvienība, kurai pieteicās visvairāk jauniešu, ir Mārketinga un komunikācijas pārvalde.

Katru gadu pieteikties Youth LAB programmai aicināti dažādu studiju programmu audzēkņi – finanšu, vadības zinātņu, cilvēkresursu vadības, matemātikas, multimediju un citu nozaru topošie profesionāļi, kuri mācās 2. vai kādā no augstākiem kursiem. Programma ilgs divus mēnešus – no jūlija sākuma līdz augusta beigām. Prakses laikā jaunieši par paveikto darbu saņem arī atalgojumu.

* Iedzīvotāju aptauju Latvijā pēc SEB bankas pasūtījuma 2023. gada maijā veica uzņēmums Norstat. Tajā piedalījās 510 respondenti vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3766 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2432 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk