Image

Swedbank apdrošināšana ir saņēmusi vairāk nekā 100 pieteikumus tikai pirmajās 2 dienās, kopš stiprā negaisa un vētras, kas plosījās teju visā Latvijas teritorijā. Vairums pieteikumu patlaban saņemti par stiprā vēja un negaisa radītiem bojājumiem mājoklim un blakus esošām ēkām. Saņemto pieteikumu aptuvenais zaudējumu apmērs varētu būt mērojams ap 250 000 eiro.

Kā apliecina Swedbank apdrošināšanas apkopotā informācija, visbiežāk vētras radīti bojājumi mājoklim saistīti ar kritušiem kokiem, izsistiem logu stikliem un bojātām jumta konstrukcijām. Vairumā gadījumu zaudējumus radījis stiprais vējš, kam seko lietus izraisīti bojājumi. Daļa klientu izmantojuši arī iespēju pieteikt diennakts tehnisko palīdzību, lai pasargātu mājokli no tālākiem bojājumiem.

“Lai gan šoreiz radīto bojājumu apmērs nav tik ievērojams, kā tas bija augusta lielgraudu krusas un vētras dēļ, pēc šīs nedēļas nogales esam saņēmuši ievērojami lielāku atlīdzību pieteikumu skaitu, kā ierasts šajā laika periodā. Visbiežāk stiprais vējš lauzis kokus, kas bojājuši īpašumā esošos vārtus un izsitis logu rūtis. Tāpat lielā daļā gadījumu vējš bojājis skursteņus un jumta konstrukcijas un pat nogāzis pagalmā esošus objektus, piemēram, batutu un basketbola grozu, kas radījis bojājumus trešās personas mantai. Šobrīd vēl apkopojam informāciju par visiem vētras radītajiem bojājumiem, taču, ja mājoklis vētras radīto bojājumu dēļ šobrīd nav apdzīvojams un notikušais ir apdrošināšanas gadījums, klientiem atlīdzinām arī pagaidu īres mājokļa izdevumus līdz pat 12 mēnešiem,” skaidro Swedbank mājokļa apdrošināšanas produktu līnijas vadītāja Linda Rostoka

Vētras radītie postījumi ik gadu ar lielākiem zaudējumiem

Periodā no 2021.g.līdz š.g. augustam 6% no visām atlīdzībām tika izmaksātas par bojājumiem, kurus nodarīja dabas stihijas. Novērojams, ka ik gadu pieaug izmaksātās atlīdzības par nodarītajiem zaudējumiem un šogad izmaksāto atlīdzību apmērs, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem pat dubultojies. 2021.g. – ap 930 eiro, 2022.g. – ap 990 eiro, 2023. periodā līdz augustam – 1 817 eiro. Biežākais bojājumu cēlonis bija stipra vētra, kuras rezultātā uz ēku, žogu, siltumnīcu konstrukcijām krita virsū koki vai tika atplēsts jumtu segums. Postījumus radīja arī plūdi. Lielākās izmaksātās atlīdzības pērn – ap 13 000 eiro, 12 500 eiro un 9 600 eiro. Šogad izmaksātā lielāka atlīdzība par dabas stihiju radītajiem bojājumiem sasniegusi pat 58 000 eiro, kad plūdu dēļ mājokli nebija iespējams apdzīvot un segti arī pagaidu dzīvesvietas īres izdevumi.

 

Papildu informācijai:
Kristīne Čekstere
Swedbank Komunikācijas jomas vadītāja
Tālr.: 67444923, 29128208
kristine.cekstere@swedbank.lv

Par Swedbank apdrošināšanu

Swedbank piedāvā apdrošināšanas pakalpojumus, kurus nodrošina Swedbank P&C Insurance AS un Swedbank Life Insurance SE. Apdrošināšanas pakalpojumu klāsts aptver obligāto sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu (OCTA), brīvprātīgo auto apdrošināšanu (KASKO), mājokļa apdrošināšanu, ceļojuma apdrošināšanu, kā arī dzīvības apdrošināšanu, dzīvības apdrošināšana kredītsaistību segšanai un citus apdrošināšanas pakalpojumus. Swedbank apdrošināšanas pakalpojumi ir pieejami Swedbank internetbankā, kā arī Swedbank filiālēs visā Latvijā.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk