Image

Laikā, kad Latvijas iedzīvotāji saskaras ar emocionālās labklājības izaicinājumiem, Swedbank kopā ar Labklājības ministriju un Latvijas nevalstiskajām organizācijām ielūdz medijus pievienoties programmai “Stiprāki kopā”. Šodien plkst.12.00 vietnē  ZOOM notiks atklāšanas videokonference.

Krīzes primāri skar iedzīvotāju finansiālo labklājību, tomēr tās ietekmē cieš arī iedzīvotāju emocionālais stāvoklis. Bažas par finanšu situāciju, zaudētā iespēja brīvi pārvietoties, piespiedu ikdienas paradumu maiņa, pienākumu slodzes pieaugums vai, gluži otrādi – dīkstāve, nopietni iedragā dažādu sabiedrības grupu emocionālo stāvokli. Valsts policijā palielinās izsaukumu skaits par vardarbības pieaugumu ģimenēs, uz palīdzības tālruņiem pieaug zvanu skaits no izmisušiem vecākiem, kuri nespēj tikt galā ar milzīgo slodzi un savienot attālinātu darbu ar atbalstu bērniem mācībās.

Tāpēc, lai stiprinātu iespējas plašam iedzīvotāju lokam apmierināt ne tikai pamata, bet arī drošības, sociālās un attīstības vajadzības un saņemt tam nepieciešamo atbalstu, Swedbank izveido emocionālās labklājības atbalsta programmu “Stiprāki kopā” un ziedo 100 tūkstošus eiro astoņām sabiedriskā labuma iniciatīvām. Šīs iniciatīvas katra savā veidā strādā ar Covid-19 krīzes radītajām sekām un nodrošina dažādu sabiedrības grupu emocionālo labklājību, drošību un spēju pārdzīvot krīzi. Šīs organizācijas pārstāv tādas jomas kā pamatvajadzību nodrošināšana, atbalsts no vardarbības cietušajiem, emocionālais atbalsts vecākiem, izglītība, rehabilitācija un kultūra.

Mediju pasākumā uzzināsiet:

  • cik daudzas ģimenes krīzes dēļ griežas pēc palīdzības un kā jūtas Latvijas iedzīvotāji;
  • kādas ir sabiedrības galvenās vajadzības emocionālās labklājības stiprināšanai;
  • kā tiks īstenota emocionālās labklājības atbalsta programma “Stiprāki kopā” un kādiem mērķiem tiks piešķirti līdzekļi.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Ramona Petraviča, Labklājības ministre;
  • Reinis Rubenis, Swedbank vadītājs Latvijā;
  • Laila Balode, “Centrs Dardedze” valdes locekle;
  • Iluta Lāce, “Centrs MARTA” vadītāja;  
  • Jānis Skutelis, iniciatīvas ”Dots devējam atdodas” pārstāvis;
  • Adriāna Kauliņa, Swedbank sociālo iniciatīvu vadītāja.

Lai 29.04. plkst. 12.00 pieslēgtos preses konferencei, lūdzu klikšķiniet uz saiti: https://us02web.zoom.us/j/83060605582

 

Jautājumu gadījumā lūdzu sazināties ar Elīnu Malašenko, rakstot elina@deepwhite.lv vai zvanot 20169509.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk