Image

No šodienas Swedbank pakāpeniski sāks ieviest biometriju kā pieslēgšanās iespēju arī savā internetbankā. Tas nozīmē, ka klienti varēs izmantot pirksta nospiedumu (Touch ID) vai sejas atpazīšanu (Face ID), lai pieslēgtos internetbankai. Swedbank ir pirmā komercbanka Baltijā, kas sāk piedāvāt šādu pakalpojumu internetbankā.

Līdz šim šāda tehnoloģija klientiem bija pieejama Swedbank lietotnē: lai pieslēgtos mobilajai lietotnei un veiktu vienu maksājumu līdz 100 EUR.

Turpmāk, arī izmantojot internetbanku, klienti varēs izvēlēties autentifikāciju ar biometriju: ievadīt datorā internetbankas lietotāja numuru un tad savā viedtālrunī autentificēties Swedbank lietotnē, izmantojot sejas atpazīšanas (Face ID) vai pirksta nospieduma (Touch ID) nolasīšanas funkciju.

Ar šo jauno iespēju ikdienas vajadzībām, piemēram, lai pieslēgtoss savam kontam vai apskatītos bilanci, nebūs nepieciešams izmantot papildu rīkus kā Smart-ID vai kodu kalkulatoru. Drīzumā lietotāji arī internetbankā varēs apstiprināt maksājumus līdz 100 EUR desmit reizes pēc kārtas, izmantojot pierakstīšanos ar biometrijas datiem.

Divi ir vairāk nekā viens

“Kāpēc mēs vispār ieviešam biometriju internetbankā? Divi pamata iemesli: pirmkārt, mēs pārnesam veiksmīgu pieredzi, kuru patreiz piedzīvo vairāki desmiti tūkstoši mūsu mobilās lietotnes klientu: pie savu naudas lietu kārtošanas viņi var tikt ne tikai jebkurā vietā un laikā, bet arī ar vienu kustību. Otrkārt, mums ir jāparūpējas arī par to, lai mūsu digitālie pakalpojumi ir pieejami visiem mūsu klientiem. Tieši tāpēc mēs uzturam vislielāko piekļuves instrumentu dažādību – esam vienīgā banka, kas nodrošina pieslēgšanos internetbankai ar Latvijas eID, bijām pirmie, kas ieviesa Smart-ID, nodrošinām arī kodu kalkulatorus, un tagad būsim pirmie, kas ievieš internetbankā biometrijas atslēgu. Tas ne tikai dos jaunu lietošanas pieredzi, bet arī nodrošinās alternatīvu pieslēgšanās veidu viedierīču lietotājiem, palīdzot tikt klāt savām finansēm gadījumos, kad, piemēram, citas alternatīvas kādu iemeslu dēļ nav pieejamas,”

– saka Vadims Frolovs, Swedbank Klientu servisa pārvaldes vadītājs.

Biometrijas izvēlne internetbankā tiek ieviesta pakāpeniski šīs dienas laikā un būs pieejama visiem klientiem. Lai izmantotu šo jauno iespēju, klientam vienkārši jāatver Swedbank mobilā lietotne savā telefonā un uzstādījumos jāaktivizē iespēja pierakstīties, izmantojot savus biometrijas datus, kas ir saglabāti viedierīcē.

 

RU: К интернет-банку Swedbank можно будет подключиться и с помощью биометрии – отпечатка пальца или распознавания лица

 

Papildu informācija:

Jānis Krops,
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk