Image

Turpinot Swedbank  tradīciju Latvijā un Zviedrijā atbalstīt ar izglītību saistītas pārmaiņas, banka dibinās jaunu, ar atbalstu izglītībai saistītu fondu, tādējādi veicinot sabiedrības izaugsmi un finanšu pratību. Fonda dibināšanai novirzītā sākotnējā investīcija ir 10 miljoni eiro, kas to padara par vienu no nozīmīgākajām privātā sektora iniciatīvām izglītības sabiedrības stiprināšanai mūsdienu Latvijas vēsturē.

Swedbank arī vēsturiski atbalstījusi dažādas izglītības iniciatīvas, un līdz ar jaunā fonda dibināšanu šim virzienam tiek piešķirta vēl lielāka jauda, kas jau pārskatāmā nākotnē palīdzēs radīt labvēlīgu vidi inovatīvu ideju realizēšanai izglītības jomā, uzlabos finanšu pratību, veicinās zināšanu sabiedrības un konkurētspējīgu darba vietu veidošanos, kā arī virzīs kopējās valsts ekonomikas izaugsmi.

Apvienojot pieredzējušus un spēcīgus intelektuālos un finanšu resursus, fonds sniegs atbalstu gan esošu un jaunu iniciatīvu stiprināšanai Latvijas izglītībā, gan arī savu saturisku pienesumu šī mērķa sasniegšanai. Tuvākajā laikā tiks uzsākts arī fonda vadītāja atlases process.

“Latvijas izglītības sistēma šobrīd ir lielu izaicinājumu priekšā, tāpēc Swedbank pienesums, izveidojot jaunu fondu, uzlūkojams kā nozīmīgs, lai radītu priekšnosacījumus transformējošu pārmaiņu virzīšanai jomā, kas tieši noteiks valsts nākotni un attīstības perspektīvas. Ar šo soli vēlamies ne tikai turpināt savu ilgstošo ieguldījumu Latvijas zināšanu sabiedrības stiprināšanā, bet arī dot spēcīgu impulsu labu pārmaiņu īstenošanai izglītības jomā, kas nodrošinās attīstību ilgtermiņā,” uzsver Swedbank vadītājs Lauris Mencis.

Swedbank dibinātā izglītības fonda darbības kontekstā izglītība tiek uzlūkota kā process mūža garumā, ietverot virkni nozīmīgu dimensiju un īpašu uzmanību pievēršot dažādu sabiedrības grupu finanšu pratības veicināšanai. Fonds ne vien kalpos par pamatu ciešāku sadarbības saišu veidošanai ar izglītības kopienu saistīto pušu vidū, bet arī atbalstīs iekļaujošāku, kvalitatīvu izglītības pieejamību visā Latvijā un noderīgu risinājumu veidošanu (tai skaitā, STEAM apguves veicināšanu izglītības sistēmā).

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk