Image

Reaģējot uz Eiropas Centrālās bankas lēmumu celt bāzes likmes, Swedbank palielinās termiņdepozīta un krājrīka likmes saviem klientiem. Jaunais likmju piedāvājums spēkā stāsies jau no 23.marta.

Lēmums palielināt likmes attiecas kā uz privātpersonu, tā juridiskajiem bankas klientiem, tostarp arī par naudas atlikumu krājrīkā. Ņemot vērā, ka Eiropas Centrālā banka palielinājusi bāzes likmi par 0,5%, Swedbank piemērojusi likmes pieaugumu arī saviem termiņdepozītiem.

 “Lēmums palielināt termiņdepozītu likmes klientiem ir saistāms ar Eiropas Centrālās bankas lēmumu palielināt bāzes likmes. Vienlaikus, Swedbank izmanto šo brīdi, lai izlīdzinātu arī tās likmju atšķirības, kas vēsturiski veidojušās starp privātpersonu un uzņēmumu klientiem. Kopš termiņdepozītu likmju atjaunošanas pērnā gada rudenī, esam novērojuši, ka lielākā daļa klientu izvēlas savus līdzekļus noguldīt tieši uz garākiem termiņiem. Šobrīd vispopulārākā ir tieši 1 gada likme. Tāpat īpašs gandarījums, ka kopš likmes piemērošanas krājrīkam, īpaši strauji aug tieši šī rīka popularitāte. Krājrīks ir ērts veids kā iegūt nelielu, bet tomēr labumu, par kontā esošiem līdzekļiem. Turklāt, atšķirībā no termiņdepozīta, krājrīkā esošie līdzekļi netiek piesaistīti kādam termiņam, līdzekļi pieejami jebkurā brīdī”,

saka Karīna Kulberga, Swedbank privātpersonu pārvaldes vadītāja.

Sākot no 23.marta Swedbank termiņdepozītu likmes eiro valūtā noteiktas šādi:

Privātpersonām – 1 mēneša likme palielināta no 0,5% uz 1,0%, 3 mēnešu likme no 0,5% uz 1,0%, 6 mēnešu likme no 0,7% uz 1,5%, 1 gada likme no 1,5% uz 2,0%, kamēr 2 gadu likme saglabāta 2,5% apmērā.

Juridiskajiem klientiem – 1 mēneša likme palielināta no 0,5% uz 1,0%, 3 mēnešu likme no 0,7% uz 1,2%, 6 mēnešu likme no 0,9% uz 1,5%, 1 gada likme no 1,2% uz 2,0%.

Ņemot vērā, ka privātpersonu klientiem ir pieejama arī iespēja krāt iepērkoties ar maksājumu karti, kad noapaļotā maksājuma summa, kas tiek ieskaitīta krājrīkā no 23.marta līdzšinējo 0,3% vietā automātiski saņems 0,7% pieaugumu. Krājrīks darbojas kā virtuālā krājkasīte un atšķirībā no termiņdepozīta, naudas izņemšana no tā nav ierobežota un pieejama jebkurā brīdī. Par naudas atlikumu krājrīka kontā procenti tiek aprēķināti katras dienas beigās, savukārt reizi ceturksnī klients saņems automātisku ieskaitījumu par krājrīkā esošo uzkrājumu. Banka arī nomaksās visus nepieciešamos nodokļus. Izmaksa notiks tajā datumā, kas atbilst krājrīka pieslēgšanas brīdim.

Interese par termiņdepozītu un krājrīka uzkrājumu pēdējos mēnešos strauji augusi, kopējam uzkrājumam jau pārsniedzot 500 miljonus eiro. Kopš janvāra beigām, kad procentlikmes piemērojām par krājrīkā esošajiem līdzekļiem, ik nedēļu krājrīku sāk izmantoto ap 400 jaunu klientu. Tikmēr termiņdepozīta klientu skaits palielinās par apmēram 200 jauniem lietotājiem nedēļā un pēdējā mēneša laikā saņemts jau trīs reizes vairāk pieteikumu termiņdepozīta uzsākšanai nekā pērnā gada decembrī. Kopumā krājrīku un termiņdepozītus izmanto jau vairāk nekā 200 000 Swedbank klientu.

Vairāk par termiņdepozītiem, krājrīku un to aktuālajām  procentlikmēm lasāms Swedbank mājas lapā.

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk