Image

No 1.aprīļa Swedbank piedāvā bezmaksas glabāšanu vērtspapīru portfeļiem līdz 100 000 eiro gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Iepriekš šāds slieksnis bija tikai privātpersonām un līdz 30 000 eiro. Savukārt Baltijas vērtspapīru turēšana būs pilnībā bez maksas jebkādai summai. Izmaiņas veiktas, lai veicinātu investīciju iespēju izmantošanu uzņēmumu un iedzīvotāju vidū.

Maksa par vērtspapīru turēšanu portfeļiem virs 100 000 eiro būs  0,008% (gadā). Tāpat kā līdz šim, uzņēmumiem un privātpersonām būs arī iespēja internetbankā bez maksas veikt vērtspapīru pirkšanas un pārdošanas darījumus Baltijas akciju tirgos un Swedbank Grupas fondos. Swedbank jau ilgstoši pilnveido piedāvājumu ieguldījumiem, lai veicinātu investīciju attīstību Latvijā. 2020.gadā banka sāka piedāvāt bezmaksas vērtspapīru glabāšanu privātpersonām ar portfeļiem līdz 30 000 eiro.

“Atceļot komisijas maksu, vēlamies atbalstīt aktīvāku ieguldīšanas kultūru. Jaunākās izmaiņas ir noderīgas gan investoriem – privātpersonām, kas iegulda jau lielākas summas, gan uzņēmumiem. Latvijā uzņēmumi vēl nereti lielu daļu savas naudas vienkārši glabā kontā, kur tā nepelna, bet pat zaudē vērtību inflācijas dēļ. Tāpēc ir jālūko citi veidi, kā ļaut uzņēmuma kapitālam augt. Viena no iespējām ir daļu brīvo līdzekļu ieguldīt finanšu tirgos, liekot uzņēmuma jau esošajai peļņai gūt papildus ienākumus,” saka Rolands Zauls, Swedbank ieguldījumu līnijas vadītājs. 

Taču visas pēdējos gados veiktās izmaiņas ir labvēlīgas arī tiem, kas tikai vēlas spert savus pirmos soļus ieguldījumu pasaulē, lai saviem uzkrājumiem liktu pelnīt finanšu tirgos. Jau tagad jebkurš Swedbank klients savā internetbankā bez komisijas var iegādāties kaut vienu uzņēmuma akciju un nu jau kā akcionārs sākt sekot tā darbībai, tādejādi mācoties, ko nozīmē investēt.

Swedbank dati liecina, ka interese par investīcijām pieaug, un klienti labprāt izmanto investoriem labvēlīgus jauninājumus. Kopš 2019. gada beigām, kad Swedbank  sāka piedāvāt bezmaksas darījumus ar Swedbank Grupas fondiem un to bezmaksas turēšanu, klientu portfelis ir pieaudzis par 277%. Pēc komisiju atcelšanas 2019.gada decembrī būtiski ir audzis klientu portfelis Baltijas akcijām (par 601%), kā arī ar ārvalstu akcijām (188%) un ETF jeb biržā tirgotajiem fondiem (360%).

Triju gadu laikā arī par 130% pieauga kopējais klientu skaits, kuriem ir vērtspapīru konts ar tajā esošiem vērtspapīriem, kas liecina par pozitīvu attīstības dinamiku.

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk