Image

Laikā, kad turpinās ekonomiskā nenoteiktība un energoresursu krīze, Swedbank sadarbībā ar attīstības finanšu institūciju ALTUM turpinās valsts atbalsta finanšu instrumentu pieejamību maziem un vidējiem uzņēmumiem – portfeļgarantijas. Šis valsts atbalsts pieejams uzņēmumiem, kam nav pietiekama nodrošinājuma, un atbalsta programma ir veids kā nodrošināt finansējuma pieejamību sarežģītos ekonomiskos apstākļos.

Atbalsta programma ir paredzēta maziem un vidējiem uzņēmumiem, kam nepieciešams finansējums, bet bez nodrošinājuma to iegūt nav iespējams. Šim mērķim, sadarbībā ar ALTUM, pieejams valsts atbalsta instruments – portfeļgarantija, lai uzņēmumam tiktu nodrošināta piekļuve finansējumam. Finansējums ar portfelgarantiju var tikt izmantots gan apgrozāmajiem līdzekļiem uzņēmuma ikdienas izdevumiem, gan investīciju aizdevumiem, kā, piemēram, iekārtu iegādei un būvniecībai, kā arī pasākumiem energoefektivitātes uzlabošanai uzņēmumā. Aizdevums pieejams līdz 250 tūkstošiem eiro, savukārt bez ķīlas iespējams iegūt līdz 70 tūkstošiem eiro. Izsniedzot aizdevumu ar ALTUM portfeļgarantiju, Swedbank nodrošinās ātru aizdevuma noformēšanas procesu, piedāvās klientiem zemāku kredīta procentu likmi un labvēlīgākus finansēšanas nosacījumus.

“Portfeļgarantiju programma kā valsts atbalsta instruments ir īpaši nozīmīgs šobrīd, kad piedzīvojam izejmateriālu cenu kāpumu, energoresursu pieejamības izaicinājumus un ekonomiskās aktivitātes mazināšanos. Mazo un vidējo uzņēmumu segments Latvijā nodrošina ievērojamu skaitu darbavietu un vērā ņemamu pievienoto vērtību valsts ekonomikai, tāpēc svarīga ir atbalsta mehānismu pieejamība, lai nodrošinātu labvēlīgākus finansēšanas nosacījumus un lielāku kapitāla pieejamību mūsu uzņēmumiem,”

uzsver Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja v.i.

Kopš 2018. gada ar ALTUM portfeļgarantijām atbalstīts 121 uzņēmums, piešķirot finansējumu apgrozāmajiem līdzekļiem un investīcijām attīstībai kopumā par vairāk nekā 12 miljoniem eiro. Vidējā finansējuma summa, kas izsniegta vienam uzņēmuma ir 106 tūkstoši eiro.

Swedbank ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM sadarbojas vairākās programmās, piemēram, sniedzot kredītu garantijas, daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes programma, paralēlo (mezanīna) aizdevumu programma un citi projekti. Tāpat Swedbank piedāvā arī Eiropas Investīciju Fonda garantiju programmu mikrouzņēmumiem – EaSI, nodrošinot mazāko pirmo iemaksu līzinga gadījumā.

RUS: Swedbank в сотрудничестве с ALTUM продолжает выдавать финансирование без залога малым и средним предприятиям


Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tel. 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk