Image

Swedbank Latvija valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis un LR Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša tikšanās laikā apsprieduši aktualitātes izglītības jomā, izzinot iespējas, kā bankas jaundibinātais fonds var sniegt iespējami efektīvāku ieguldījumu sabiedrības izaugsmes un finanšu pratības uzlabošanā. Fonda dibināšanai novirzītā sākotnējā investīcija ir 10 miljoni eiro, kas to padara par vienu no nozīmīgākajām privātā sektora iniciatīvām izglītības sabiedrības stiprināšanai mūsdienu Latvijas vēsturē.

“Daudzās Eiropas Savienības un OECD valstīs pasaulē uzņēmumu un privātais finansējums veido būtisku izglītības un zinātnes finansējuma daļu. Savukārt Latvijā sabiedrības un valsts ilgtspējā ieinteresēta biznesa kultūra vēl tikai veidojas. Tāpēc Swedbank iniciatīva nodibināt fondu izglītībai liecina par mūsu sabiedrības briedumu un ir iedvesmojošs piemērs gan citām bankām Latvijā, gan uzņēmējiem kopumā. Īpaši vēlos izcelt to, ka viens no fonda mērķiem pilnībā sakrīt ar ministrijas un valdības kopējo vīziju – panākt, lai kvalitatīva izglītība būtu pieejama visā Latvijā,” uzsver izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

“Līdz ar fonda dibināšanu, esam uzsākuši aktīvu dialogu ar izglītības nozarē nozīmīgiem viedokļa līderiem, lai apzinātu labākos veidus, kā varam sniegt savu pienesumu to izaicinājumu risināšanai, ar kuriem šobrīd saskaras Latvijas izglītības nozare. Apzināmies, ka pārmaiņas iespējamas vien tad, ja visas iesaistītās puses skaidri izprot mērķi un kopīgi vienojas par ceļa karti, kā to sasniegt. Tāpēc turpinot Swedbank ilgstošo ieguldījumu Latvijas zināšanu sabiedrības stiprināšanā, esam šīs sarunas virzītāji un patiesi vēlamies dot pozitīvu impulsu labu pārmaiņu īstenošanai izglītības jomā,” uzsver Lauris Mencis, Swedbank Latvija valdes priekšsēdētājs.

Swedbank vēsturiski atbalstījusi dažādas izglītības iniciatīvas. Līdz ar jaunā fonda dibināšanu šim virzienam tiek piešķirta vēl lielāka jauda, kas jau pārskatāmā nākotnē palīdzēs radīt labvēlīgu vidi inovatīvu ideju realizēšanai izglītības jomā, uzlabos finanšu pratību, veicinās zināšanu sabiedrības un konkurētspējīgu darba vietu veidošanos, kā arī virzīs kopējās valsts ekonomikas izaugsmi.

Apvienojot pieredzējušus un spēcīgus intelektuālos un finanšu resursus, fonds sniegs atbalstu gan esošu un jaunu iniciatīvu stiprināšanai Latvijas izglītībā, gan arī savu saturisku pienesumu šī mērķa sasniegšanai. Tuvākajā laikā tiks sākts arī fonda vadītāja atlases process.

Swedbank dibinātā izglītības fonda darbības kontekstā izglītība tiek uzlūkota kā process mūža garumā, ietverot virkni nozīmīgu dimensiju un īpašu uzmanību pievēršot dažādu sabiedrības grupu finanšu pratības veicināšanai. Fonds ne vien kalpos par pamatu ciešāku sadarbības saišu veidošanai ar izglītības kopienu saistīto pušu vidū, bet arī atbalstīs iekļaujošāku, kvalitatīvu izglītības pieejamību visā Latvijā un noderīgu risinājumu veidošanu, tai skaitā, eksakto priekšmetu apguves veicināšanu izglītības sistēmā.

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk