Image

Lai veicinātu ilgtspējīgu risinājumu izmantošanu, Swedbank privātpersonām un uzņēmumiem piedāvās iespēju īstenot ilgtspējīgas ieceres ar 0% bankas pievienoto likmi uz diviem gadiem no finansējuma izsniegšanas brīža. To varēs izmantot A klases mājokļu iegādei vai būvniecībai, saules paneļu un videi draudzīgu auto iegādei (ar CO2 emisijas līmeni ne augstāku par 50 g/km), kā arī energoefektivitātes uzlabošanai un citu ilgtspējīgu risinājumu ieviešanai kā uzņēmumiem, tā privātpersonām.

Ilgtermiņā šādu risinājumu ieviešana ļaus ne tikai iegūt izdevīgus finansēšanas nosacījumus, bet arī ļaus ieguldīt Latvijas tautsaimniecības un iedzīvotāju ilgtspējā (samazinātas izmaksas par siltumenerģiju un elektrību, energoefektīvāki mājokļi un ražošanas telpas, enerģētiskā neatkarība u.tml.).

“Ņemot vērā, ka mūsu klienti aizvien biežāk vēlas spert ilgtspējīgus soļus savā ikdienā, mēs esam gatavi palīdzēt un padarīt videi draudzīgus un energoefektīvus risinājumus pieejamus vēl plašākam iedzīvotāju lokam. Tāpēc esam priecīgi piedāvāt plašākas iespējas uzņēmumiem un sabiedrībai ieguldīt gan savas energoneatkarības veicināšanā, gan arī pārejā uz ilgtspējīgu nākotni. Pēdējos gados novērojam, ka interese par “zaļajiem” finansēšanas produktiem ir augusi ļoti strauji, tādēļ šāds solis arī lielai daļai mūsu klientu palīdzēs izmantot procentu likmes atlaidi pirmos 2 gadus, lai kļūtu noturīgāki pret dažāda veida ekonomiskajiem un ģeopolitiskajiem satricinājumiem,”

saka Lauris Mencis, Swedbank Latvija valdes priekšsēdētājs.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn privātpersonām izsniegto kredītu apjoms energoefektivitātes risinājumiem vairāk nekā dubultojies, savukārt finansējuma apjoms saules paneļu iegādei pieaudzis pat 14 reizes. Tikmēr uzņēmējiem izsniegto kredītu apjoms dzīvojamo māju energoefektivitātes un saules paneļu, vēja turbīnu, siltumsūkņu iegādei un uzstādīšanai audzis par 20 miljoniem eiro. Līdzīga tendence vērojama arī videi draudzīgo auto iegādē un citu ilgtspējīgu risinājumu ieviešanā gan uzņēmumos, gan mājsaimniecībās.

Aizdevumam ilgtspējīgā mērķa īstenošanai privātpersonas varēs pieteikties Swedbank internetbankā no 24. marta (uzņēmumi – no 30. marta) līdz šī gada 30. septembrim, saņemot aizdevumu ar 0% bankas pievienoto likmi pirmajiem diviem gadiem (+ 6 mēnešu Euribor, ja tāds paredzēts) no finansējuma izsniegšanas brīža. Finansējums tiks piešķirts pēc kredītpieteikuma izvērtēšanas, attiecinot procentu atlaidi kopumā uz astoņu veidu kredītiem un līzingiem:

  • Privātpersonām: Mājokļa energoefektivitātes kredīts, Saules paneļu kredīts, Hipotekārais kredīts A klases energoefektivitātes mājokļiem, Līzings videi draudzīga auto iegādei;
  • Uzņēmumiem: Līzings ilgtspējīgai lauksaimniecībai, Kredīts saules paneļu, vēja turbīnu, siltumsūkņu iegādei un uzstādīšanai uzņēmumos, Kredīts daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai, Līzings uzņēmumiem videi draudzīgo auto iegādei. Iepazīties ar precizētiem piedāvājuma noteikumiem un pieteikties aizdevumam uzņēmumi varēs no 30. marta.

Mencis uzsver, ka ilgtspējīgu risinājumu ieviešana ietekmē ne tikai uzņēmumu un personīgo finanšu, bet arī vides aizsardzības aspektu:

“Īstenojot šo iniciatīvu, vēlamies ne tikai palielināt šo risinājumu pieejamību un ilgtermiņā sekmēt iedzīvotāju labklājību, bet arī sniegt savu pienesumu CO2 emisiju samazināšanā un cīņā pret klimata pārmaiņām. Latvijai ir iespējas būt patiesi zaļai valstij, kas ir mūsu kopīga atbildība ne tikai kā sabiedrībai, bet arī kā uzņēmumam, jo ilgtspēja ir Swedbank biznesa pamatā.“

Ilgtspējīgu un energoefektīvu risinājumu īstenošanai Swedbank piedāvā virkni finansējuma veidu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Tā  ir viena no Swedbank ilgtspējīga biznesa iniciatīvām ar mērķi veicināt atbildīgu dabas resursu patēriņu un mazināt negatīvo ietekmi uz vidi. Ievērojot Eiropas zaļās finansēšanas kursu, Swedbank atbalsta privātpersonas un uzņēmumus, ne tikai piedāvājot labākus nosacījumus finansēšanā, bet arī palīdzot klientiem ar ALTUM starpniecību saņemt Eiropas Savienības atbalstu savām iecerēm un projektiem.

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk