Image

Finanšu nozares asociācija (Asociācija) sadarbībā ar Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizāciju SUSTENTO izstrādājusi informatīvi izglītojošusvideo par bankas pakalpojumu piekļūstamību cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Video ir tapuši kā daļa no Asociācijas ilgtermiņa stratēģijas veicināt iekļaujošu klientu apkalpošanu un padarīt finanšu pakalpojumus pieejamus visiem iedzīvotājiem.

Ērta un vajadzībām atbilstoša finanšu pakalpojumu saņemšana ir viens no pamatnosacījumiem, lai veicinātu sabiedrības finanšu pratību. Ja liela daļa cilvēku vairsnespēj iedomāties, kā tas ir, doties uz bankas filiāli slēgt līgumu, tad citiem tā aizvien ir nepieciešamība, un ir ļoti svarīgi, lai arī cilvēki ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem šos pakalpojumus saņemtu kvalitatīvi. Tāpēc asociācija kopā ar partneriem turpina īstenot dažādas iniciatīvas ar mērķi ne tikai veicināt banku pakalpojumu piekļūstamību, bet arī iekļaujošāku sabiedrību, atzīmē Sanita Bajāre, Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Video piemēri ir ļoti labs veids, kā sabiedrību informēt par vēlamo attieksmi un censties izskaust nevēlamo izturēšanās veidu. Cilvēki ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem ir nozīmīga sabiedrības daļa, un viņi vēlas tādu pašu pakalpojumu piekļūstamību kā jebkurš cits. Lai gan arvien vairāk pakalpojumu kļūst attālināti, tomēr ļoti svarīgi ir saglabāt uz cilvēka cieņas balstītu tiešo saskarsmi, uzskata Gunta Anča, SUSTENTO valdes priekšsēdētāja.

Praktiskas rekomendācijas finanšu iestādēm

Jau iepriekš Asociācija sadarbībā ar SUSTENTO, Labklājības ministriju, Tiesībsarga biroju, Latvijas Banku, Patērētāju tiesību aizsardzības centru izstrādāja vadlīnijas par finanšu pakalpojumu piekļūstamību, lai nodrošinātu klientu vajadzību ievērošanu neatkarīgi no invaliditātes vai funkcionēšanas ierobežojumiem. Piedāvāto risinājumu ieviešana būs ilgtermiņa un resursu ietilpīgs pasākums, taču vienlaikus tas ir sociāli atbildīgs process, kas stiprina konkurētspēju nākotnē.

Finanšu nozares asociācija organizē arī mācības Asociācijas biedriem un citiem interesentiem, lai palīdzētu pilnveidot zināšanas piekļūstamības jautājumos un to būtisko lomu pakalpojumu procesu plānošanā un izmantošanā.

Sabīne Spurķe
E-pasts: sabine.spurke@financelatvia.eu
T. +371 20604166
Komunikācijas vadītāja
Finanšu nozares asociācija

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk