Image

16. septembrī plkst. 10.00 tiešraidē Finanšu nozares asociācija sadarbībā ar Ārvalstu investoru padomi (FICIL) un Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, kopā ar nozares ekspertiem un valsts pārvaldes pārstāvjiem organizē diskusiju “Atbilstības kultūra – ilgtspējīgas attīstības pamats” par jaunā ietvara realitāti un attīstības virzieniem “zini savu klientu” (AML/KYC) jomā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā.

Tiešraidei var sekot līdzi Finanšu nozares asociācijas mājas lapā www.financelatvia.eu.

Jautājumus ekspertiem varēs uzdot sli.do, #Asociacija.

Pasākuma darba kārtība: https://ej.uz/phrd

Eksperti diskusijā runās par samērīgām prasībām finanšu iestādēs un spēju izvērtēt un vadīt riskus, kā arī par efektīvu atbalstu uzņēmējiem atbilstības nodrošināšanā, ievērojot gan starptautiskās rekomendācijas, gan nacionāli noteiktās prasības noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā.

“Lai gan pēdējos gados atbilstības kultūrai pastiprināti tiek pievērsta uzmanība gan nozares, gan individuālo finanšu nozares spēlētāju līmenī, 2019. gada februārī ministra prezidenta pieteiktajā finanšu sektora “kapitālajā remontā” šis jautājums kļuva par nozares prioritāti. Kādas izmaiņas pēdējos gados notika finanšu sektorā, kā tas ietekmēja sadarbību ar klientiem un partneriem, kādas ir nākotnes perspektīvas un kādi izaicinājumi? Šos un citus jautājumus  kopā ar publiskā un privātā sektora nozares līderiem pārrunāsim mūsu tiešraidē,”

 – saka Uldis Upenieks, CAMS Finanšu nozares asociācijas Darbības atbilstības komitejas līdzpriekšsēdētājs, AS “Citadele banka” valdes loceklis atbilstības jautājumos un diskusijas moderators.

“Mums visiem jāpatur prātā, ka finansējuma piesaistīšanu, uzņēmuma reputāciju un attiecīgi arī izdošanos biznesā, ietekmē uzņēmuma paša labā prakse – riska profilam atbilstošas iekšējās kontroles sistēmas izveide, sadarbības partneru izvēle, izsekojamu un saprotamu naudas plūsmu nodrošināšana, kā arī citu labas pārvaldības elementu nodrošināšana, piemēram, caurspīdīga uzņēmumu īpašnieku struktūra, valdes, padomes locekļu piemērotības amatam pārbaude un iekšējā audita funkcijas esamība,”

 – uzsver Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

Pasākumā piedalīsies Finanšu nozares asociācija valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre, FICIL valdes locekle Zlata Elksniņa Zaščirinska, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Santa Purgaile, Finanšu izlūkošanas dienesta priekšniece Ilze Znotiņa, Finanšu nozares asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētājs, AS “SEB banka” valdes loceklis Kārlis Danēvičs, CAMS, kā arī Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Laila Medin un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Diskusiju moderēs Uldis Upenieks.

 

Sabīne Spurķe

E-pasts: sabine.spurke@financelatvia.eu

+371 20604166

Komunikācijas vadītāja

Finanšu nozares asociācija

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk