Image

Dažu mēnešu laikā Baltijas iedzīvotāji Zaļajā Krājkontā ir noguldījuši vairāk nekā 15 miljonus eiro ilgtspējīgu projektu finansēšanai, tādā veidā atbalstot Latvijā lielākās saules elektrostacijas izbūvi Brenguļos un saules elektrostacijas izbūvi Inčukalnā, informē banka Citadele.

Baltijā pirmais Zaļais Krājkonts iedzīvotājiem ir pieejams kopš šī gada maija beigām un šobrīd nodrošina iespēju uzkrāt ar gada noguldījuma procentu likmi 3,50 %. Kā vēstīts iepriekš, Zaļā Krājkonta kopējam iemaksu apjomam sasniedzot 10 miljonus eiro, tiks uzsākta ilgtspēju veicinošu projektu finansēšana.

“10 miljonu eiro uzkrājumu Zaļajā Krājkontā izdevies sasniegt īsā laika posmā, kas apliecina  iedzīvotāju interesi par noguldījumiem ar konkrētu un skaidru mērķi. Šis ir nākamās paaudzes krājrīks, kas savu popularitāti jau iemantojis Vācijā, Nīderlandē un Skandināvijā. Prognozējam, ka krājkonti ar dažāda veida papildu funkcionalitāti un konkrētu stratēģiju kļūs arvien aktuālāki arī pie mums,” stāsta Vladislavs Mironovs, bankas Citadele valdes loceklis stratēģijas realizācijas, digitālās un biznesa attīstības jautājumos.

Turpinot augt uzkrājumu apjomam, iedzīvotājiem būs iespēja atbalstīt arvien plašāku ilgtspējas projektu īstenošanu, kas ietvers ne tikai saules elektrostaciju izbūvi, bet arī vēja parku izbūvi, mājokļu energoefektivitātes veicināšanu, kā arī jaunu un energoefektīvu mājokļu būvniecību.

Par Citadeles Grupu

Citadeles misija ir modernizēt finanšu nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. Citadelei Baltijā 2022. gadā bija 374 000 aktīvo klientu, jaunos aizdevumos izsniegti 1,2 miljardi eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2.9 miljardus, un depozītu apjoms veidoja 3.9 miljardus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram, mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Citadele pirmā Baltijā privātpersonām sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem. Savukārt uzņēmumi aktīvi izmanto iespēju ne vien atvērt kontu attālināti un pieteikties finansējumam sava biznesa attīstībai, bet arī pieņemt maksājumus ar Citadele Phone POS lietotni un universālo e-komercijas risinājumu Klix.

Banka Citadele ir Grupas mātes uzņēmums Latvijā, un tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Papildu informācija:
Eva Cildermane
Korporatīvās komunikācijas vadītāja
AS “Citadele banka”
Tālr. 28690176
E-pasts: Eva.Cildermane@citadele.lv
www.citadele.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk