Image

Latvija apliecina nodomu pieteikt savu kandidatūru jaunās Eiropas Savienības (ES) aģentūras – Eiropas iestādes cīņai pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu (AMLA) – mītnes vietai. Kandidatūras virzīšana ir nozīmīgs ieguldījums valsts tēla un reputācijas stiprināšanā, pozicionējot Latviju kā drošu investīciju un ilgtspējīgas ekonomikas galamērķi un apliecina Latvijas spēju un gatavību uzņemt nozīmīgu ES aģentūru un nodrošināt tās funkcionalitāti un atbilstošu infrastruktūru.

Latvijai ir plaša un starptautiski novērtēta pieredze cīņā pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu. Iespēja Rīgā uzņemt šāda līmeņa aģentūru stiprinātu Latvijas kā Eiropas mēroga kompetences centra statusu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā.

Vēsturiski Rīga kā lielākā pilsēta Baltijā ir nozīmīgs tirdzniecības savienojums pie Baltijas jūras. Mūsdienās šeit priekšplānā ir izvirzīti inovatīvi IT rīki, kiberdrošības risinājumi un efektīvs tiesiskais regulējums.

Kvalitatīvs Latvijas starts AMLA mītnes vietas izvēles procesā nostiprinās Latvijas kā aktīva un nopietna sadarbības partnera tēlu. Tāpat tas nodrošinās Latvijas pievilcības veicināšanu investoru piesaistei un atbalstīs valdības, pašvaldību un uzņēmumu plānus vispārējās un pakalpojumu infrastruktūras attīstībai un modernizācijai, no kuras labumu gūs plašs iedzīvotāju un nodarbināto loks.

Šī ir lieliska iespēja Latvijai gūt pelnītu atzinību par visu pušu ieguldīto darbu finanšu sektora “kapitālā remonta” īstenošanā, kā arī uzraugu un tiesībsargājošo institūciju pašaizliedzīgu un kompetentu darbu, lai pasargātu sabiedrību, uzņēmumus un Latvijas ekonomiku un reputāciju no negodprātīgas vai noziedzīgas rīcības sekām.

Vairāk par projektu “Latvija – AMLA nākotnes mītnes vieta” (angļu valodā).

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk