Image

Luminor banka piešķīrusi finansējumu 1,4 miljonu eiro apmērā lielākajam grillogļu ražotājam Baltijā – SIA KRK Vidzeme apgrozāmo līdzekļu papildināšanai, kas tiks izmantoti krājumu izveidošanai.

SIA KRK Vidzeme ražo augstas kvalitātes kokogles, kas tiek izmantotas pārtikas grillēšanai. Uzņēmums ir saņēmis ES aizliegto ķīmisko vielu kontroles sertifikātu REACH, kas apliecina ražoto preču augsto kvalitāti.  Kokogļu ražošanas iekārtu konstrukcija nodrošina dabai nekaitīgu ražošanas procesu, līdz minimumam samazinot kaitīgo izmešu nokļūšanu atmosfērā. Papildu Luminor piešķirtajam finansējumam, uzņēmums ir piesaistījis arī ALTUM kredīta garantiju.

“Uzņēmums ir kokogļu nišas līderis Baltijas valstīs ar lielu pieredzi un plašu klientu bāzi ne tikai Latvijā, bet arī eksporta tirgos, kur saglabājas liels pieprasījums augstas kvalitātes kokoglēm. SIA KRK Vidzeme ražotajām alkšņa malkas kokoglēm Eiropas tirgū nav alternatīvu, turklāt, ņemot vērā piegāžu pārtraukšanu no Krievijas un Baltkrievijas, šobrīd uzņēmumam ir labas tālākās attīstības iespējas. Novērtējam, ka uzņēmums jau līdz šim ir veicis būtiskus kapitāla ieguldījumus procesu uzlabošanai, ražošanas un izdevumu optimizēšanai, kas uzlabo arī rentabilitāti un paātrina biznesa izaugsmi,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Uzņēmums, kura ražošanas komplekss atrodas Alūksnes novadā, pēdējo trīs gadu laikā ir investējis ražotnē un veicis pārmaiņas procesos, piemēram, ir izveidota darbnīca krāsns detaļu izgatavošanai, uzlabota krāsns konstrukcija un siltumizolācija u.tml., kas sniedzis vērā ņemamu pienesumu rentabilitātes paaugstināšanā. Vienlaikus 2014. gadā izveidotais premium kategorijas kokogļu zīmols Marienburg ir guvis plašu atpazīstamību Latvijā un ārpus tās.

“Lai gan vēsturiski mūsu darbība pamatā tika orientēta uz restorānu biznesu, Covid-19 pandēmijas ietekmē, kā arī grillogļu eksporta pārtraukšanas no Krievijas un Baltkrievijas rezultātā, mums izdevās veiksmīgi diversificēt noieta tirgu un klientu bāzi, tādejādi apgūstot plašu Eiropas Savienības valstu tirgus daļu. Šobrīd sadarbojamies ar ekskluzīviem dīleriem, pārdošanas ķēdēm un vairumtirgotājiem visā Eiropā. Luminor piešķirtais finansējums palīdzēs uzņēmumam palielināt apgrozāmos līdzekļus, kas ir būtisks priekšnoteikums krājumu savlaicīgai izveidošanai, lai nodrošinātu ražošanas procesus visa gada garumā un nosegtu pieprasījumu rudens un ziemas sezonā, kad mūsu ražoto preču izejmateriālu krājumus nav iespējams papildināt,” saka SIA KRK Vidzeme valdes loceklis Andris Griķis.

Par SIA KRK Vidzeme

SIA KRK Vidzeme ir lielākais kokogļu ražošanas uzņēmums Baltijā ar vairāk kā desmit gadu pieredzi. Ik gadu uzņēmums saražo aptuveni 7000 tonnas augstas kvalitātes kokogles. Ražošanas procesā tiek izmantota alkšņa malka, kas tiek iegādāta no vietējiem piegādātājiem. Uzņēmuma izmantotās iekārtas ir ražotas pēc zinātniski izstrādāta projekta un nodrošina ekoloģiski tīru ražošanas procesu un gala produktu. Uzņēmumā tiek nodarbināti 48 darbinieki.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk