Image
Canva

Sekojot Eiropas Centrālās bankas lēmumam kārtējo reizi palielināt bāzes procentu likmes, SEB banka no 1. augusta cels procentu likmes populārākajiem termiņnoguldījumiem. 

“Augot noguldījumu procentu likmēm, ievērojami palielinās iedzīvotāju interese par termiņnoguldījumiem un krājkontu. Lai iedzīvotāji un uzņēmēji varētu ļaut brīvajai naudai strādāt, SEB banka regulāri pārskata procentu likmes par termiņnoguldījumiem un naudas glabāšanu krājkontā. ECB turpina celt bāzes procentu likmes, tāpēc vēlamies arī mūsu klientiem nodrošināt iespēju vairot kapitālu. 70% mūsu klientu izvēlas viena gada termiņnoguldījumu, tāpēc piedāvāsim tam augstāko likmi starp lielākajām bankām – 3,8% gadā. Noguldījumu likmes, ko piedāvā bankas Baltijas valstīs, šobrīd ir vienas no augstākajām, salīdzinot ar citām eirozonas valstīm,” skaidro SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars. 

Sākot ar 1. augustu, 3 mēnešu termiņnoguldījuma procentu likme būs 2,75% (iepriekš 2,5%), 6 mēnešu likme – 3% (iepriekš 2,75%), bet gada likme – 3,8% (iepriekš 3,5%). 24 un 36 mēnešu likmes paliek 2,85%. Savukārt par uzkrājumiem krājkontā gan privātpersonām, gan juridiskām personām tiek maksāti 2,15%.

Ļoti liela interese arī uzņēmumiem – mēneša laikā krājkontos noguldīti 26 miljoni eiro

Lai atbalstītu uzņēmumus un dotu tiem papildu iespēju vairot kapitālu, pirms mēneša SEB banka ieviesa jaunu pakalpojumu – uzņēmumu krājkontu. Šobrīd SEB ir vienīgā banka, kura piedāvā uzņēmumiem iespēju turēt savus uzkrājumus krājkontā, saglabājot naudas likviditāti, jo tā ir pieejama faktiski uzreiz – nemaksājot komisiju, naudu var izņemt, piesakot vien trīs dienas iepriekš. Mēneša laikā kopš uzņēmumiem ir pieejams krājkonts, biznesa klienti – gan lielie uzņēmumi, gan mazie un vidējie uzņēmumi – izrādījuši ievērojamu aktivitāti, krājkontos noguldot 26 miljonus eiro.

Savukārt, runājot par privātpersonām, šī gada otrajā ceturksnī pieprasījums pēc noguldījumiem bija par 176% lielāks, bet noguldītā summa par 98% lielāka, nekā pirmajā ceturksnī. Šobrīd iedzīvotāji termiņnoguldījumos un krājkontos noguldījuši vairāk nekā 23% no saviem brīvajiem naudas līdzekļiem.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk