Image

Ar SEB bankas aizdevumu 1,4 miljonu eiro apmērā, Jelgavas rajona zemnieku saimniecībaDalderi” plāno uzbūvēt jaunu kūti un turpināt saimniecības tehnoloģisko attīstību. Saimniecībā šobrīd jau ir robotizēta govju slaukšana un barošana, tā plāno turpināt ieguldīt efektivitātes uzlabošanā un kļūt energoneatkarīgāka.

Ar SEB bankas piešķirto finansējumu “Dalderos” tiks uzbūvēta jauna kūts jaunlopiem. Tajā mājos ap 200 jaunlopu, kūts top uz kādreizējās fermas pamatiem, kas tagad pilnībā demontēta.

“Piena govīm esam jau uzbūvējuši modernu, automatizētu kūti, tagad ir kārta jaunlopu kūtij. Arī tajā būs vajadzīgi roboti, kas veiks lopu barošanu. Būtiski ir tas, ka tehnoloģijas ļauj ne vien apkopt lopus, bet nodrošina precīzus datus par lopu veselības stāvokli. Nākotnē plānojam jaunu mājokli arī piena teļiem, kas ļaus izveidot pilnībā automatizētu saimniecības ikdienas darba ciklu,” stāsta ZSDalderi”

finanšu vadītāja Natālija Birkerte.

“”Dalderi” ir viens no spilgtiem piemēriem, kur redzam, ka mērķtiecīgi strādājot, uz novecojušo padomju laika fermu bāzes top tehnoloģiski modernas saimniecības. SEB bankai ir virkne līdzīgu sadarbības stāstu visā Latvijā, kur saimniecību vadītāji ir savlaicīgi ieguldījuši automatizācijā un tagad var novērtēt, ka šādi ieguldījumi atmaksājas, jo būtiski kāpina saimniecības ražību,”

saka SEB bankasMazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas vadītājs Ģirts Priede.

ZS Dalderi” kopumā ir ap 500 lopu un piena izslaukums pārsniedz septiņas tonnas dienā. “Dalderi” apsaimnieko zemi aptuveni 700 hektāru platībā, un līdzās piena ražošanai audzē vairākas kultūras – kviešus, rapsi, vasaras miežus, lauku pupas. Daļa no graudaugiem tiek izmantoti lopbarības sagatavošanai.

Saimniecība šobrīd nodarbina ap 15 darbinieku, taču paplašinoties būs vajadzīgi tādi darbinieki, kuriem ir pieredze darbam ar mūsdienīgiem lauksaimniecības robotiem un citu tehniku. N. Birkerte atzīst, ka kvalificētu un motivētu darbinieku piesaiste šobrīd ir viens no lielākajiem izaicinājumiem. Elektrības cenu kāpuma laiku saimniecība pārdzīvojusi salīdzinoši labi, jo tā savlaicīgi bija nofiksējusi elektrības cenu. Tomēr līgumam beidzoties, cena mainīsies, kas “Dalderu” saimniekiem liek domāt par to, kā kļūt energoneatkarīgākiem.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB banka ir vadošā korporatīvā banka Ziemeļeiropā ar starptautisku pārstāvniecību vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Baltijas valstīs un Zviedrijā SEB banka piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. SEB bankas mērķis ir veidot labāku nākotni ar atbildīgiem padomiem un pārdomātu finansēšanu – šodienai un nākotnes paaudzēm. Uz 2023. gada 30. jūniju SEB Grupas kopējie aktīvi veido 4172 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2271 miljardi Zviedrijas kronu. SEB Grupā strādā 17 500 darbinieku. Vairāk par SEB Grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk