Image

Jau otro gadu Latvijā norisināsies Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup) nacionālais fināls. Swedbank aicina pieteikties Latvijas uzņēmumus, kuri dibināti pēdējo septiņu gadu laikā un kuru apgrozījums ir līdz pieciem miljoniem eiro. Pieteikšanās nacionālajam finālam sākas šodien un turpināsies līdz 28. jūnija pl. 23.59. Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotāji ir Swedbank kopā ar partneriem – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Riga TechGirls, kā arī informatīvo atbalstītāju TechChill.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa mērķis ir veicināt dažādu valstu, tostarp arī Latvijas uzņēmumu konkurētspēju globālā tirgū, kā arī stiprināt Latvijas uzņēmēju pārliecību par savu biznesa ideju, augt straujāk un gūt starptautisku pieredzi. Piesakoties Pasaules Uzņēmējdarbības kausam, uzņēmumiem ir iespēja konkurēt uz vienu no piecām vietām Latvijas nacionālajā finālā, kas norisināsies 25. augustā un tiks pārraidīta tiešraidē televīzijā un sociālajos tīklos.

Latvijas nacionālā fināla uzvarētajam būs iespēja starp TOP 100 uzņēmējiem cīnīties tālāk par vietu globālajā finālā, kas attiecīgi sniedz iespēju pārstāvēt Latviju starptautiski un gūt globālu atpazīstamību. Kopējais balvu fonds mērāms viena miljona ASV dolāru apmērā, kā arī dalībniekiem būs pieejamas investīciju iespējas un atbalsts no tādiem pakalpojumu sniedzējiem kā  AWS, Freshworks, Google Cloud, Hubspot, Stripe, Zoom un citiem.

Līdz 28. jūnijam ikviens uzņēmums, kas ir reģistrēts Latvijā un atbilst apgrozījuma un dibināšanas gada kritērijiem (dibināšanas gads, sākot no 2016. gada (ieskaitot) un apgrozījums ir līdz pieciem miljoniem eiro), ir aicināts iesniegt savu pieteikumu angļu valodā. Pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām reģistrētos pieteikumus izvērtēs žūrijas komisija un jūlija vidū tiks izziņoti 1. atlases kārtas rezultāti, atklājot uzņēmumu nosaukumus, kuri tiks aicināti ar savu biznesa ideju startēt Latvijas nacionālajā finālā. Galvenie uzņēmuma izvērtēšanas kritēriji ir nemainīgi: produkts, tā potenciāls, biznesa modeļa paredzamība un komanda.

Iespēja gūt pārliecību par savu ideju un augt

“Pasaules Uzņēmējdarbības kausa norise Latvijā pērn pierādīja, ka Latvijas uzņēmējos ir degsme savu biznesa ideju aizstāvēt arī starptautiskā mērogā, tādējādi gūstot arvien jaunu pieredzi un bagātinot esošās zināšanas. Uzņēmējdarbībā pieredze nekad nevar būt par daudz, tāpēc esam gandarīti arī šogad Latvijas uzņēmējiem piedāvāt šo unikālo iespēju piedalīties Pasaules Uzņēmējdarbības kausā. Ticam, ka arī šī gada nacionālā fināla uzvarētājs nesīs Latvijas vārdu pasaulē, savu ideju prezentējot starptautiskai žūrijai un potenciālajiem investoriem,”

saka Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja vietas izpildītājs.

Pērnā gada Pasaules uzņēmējdarbības kausa 2021 Latvijas fināla uzvarētājs un globālā fināla TOP25 finālists Nikolas Trutiak, HyMet.eu izpilddirektors uzsver: “Uzvara Latvijas nacionālajā finālā pavēra mūsu uzņēmumam jaunas iespējas un daudz noderīgu kontaktu, palīdzot mums turpināt attīstīt mūsu biznesa ideju, ņemot vērā jaunu globālo perspektīvu. Pērn Pasaules Uzņēmējdarbības kausa globālajā finālā, kas norisinājās Rijādā, mums bija tas gods pārstāvēt Latviju uz pasaules skatuves kā vienam no 25 prestižākajiem uzņēmumiem. Vēlos iedrošināt Latvijas uzņēmējus būt drosmīgiem un izmantot šo starptautisko iespēju. Tieši tādi pasākumi kā šis ļauj mums visvairāk attīstīties reālā konkurencē, saņemot atbalstu un padomus no pieredzējušiem mentoriem, investoriem un citiem pasaules ekosistēmas dalībniekiem.”

Nacionālais fināls Latvijā norisināsies 25. augustā, kura ietvaros katru no pieciem finālistiem izvērtēs žūrijas sastāvs no Swedbank, LTRK, LIAA un Riga TechGirls.

Pieteikšanās atvērta līdz 28. jūnijam. Anketa šī gada dalībniekiem pieejama šeit.

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurhip Week organizatoru Latvijā. Sadarbība ar Global Entrepreneurship Network paver arī unikālas tiesības jau otro reizi organizēt Entreprenurship World Cup (EWC) finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek 200+ valstīs. Šogad iecerēts, ka Pasaules Uzņēmējdarbības kausā piedalīsies uzņēmumi no aptuveni 200 valstīm.

RUS: Латвийские предприниматели приглашаются подавать заявки на участие в Кубке мира по предпринимательству

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk