Image
Canva

SEB banka piešķīrusi finansējumu 22 miljonu eiro apmērā SIA “Rīgas BioEnerģija” biokurināmās katlumājas būvniecībai Rīgā, Rencēnu ielā. Paredzēts, ka projekta kopējās izmaksas būs nepilni 29,5 miljoni eiro.

Ar šķeldu kurināmā katlumāja būtiski palielinās atjaunojamo energoresursu īpatsvaru siltumenerģijas ražošanā Rīgas pilsētā, tā samazinot atkarību no fosilajiem energoresursiem. Katlumājas būvniecība tika sākta 2022. gada rudenī, ekspluatācijā to plānots nodot 2023. gada nogalē. Tās siltuma jaudu būs līdz 48 megavatiem.

“Biokurināmā katlumāja gadā saražos aptuveni 253 000 megavatstundu siltumenerģijas, kas ir līdzvērtīgs siltumenerģijas patēriņam 600 daudzdzīvokļu māju apkurei gada laikā,” saka SIA “Rīgas BioEnerģija” valdes loceklis Artis Dreimanis.

“Kopumā jaunās katlumājas izbūves rezultātā tiks palielināts atjaunīgo energoresursu izmantošanas īpatsvars no 36%, sasniedzot 45% siltumenerģijas ražošanai no šķeldas Rīgā. Būtiski, ka atjaunojamos resursus iegūst Latvijā, tādēļ siltumavotu attīstībai reizē ir arī pozitīva ietekme uz Latvijas ekonomiku.”

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts:

“Esam gandarīti par iespēju finansēt siltumapgādes infrastruktūras attīstības projektus, kas veicinās energoefektivitāti un sniegs ieguvumu plašākai sabiedrībai. Kā to redzējām aizvadītajā apkures sezonā, dabasgāzes cenu pieaugums visā pasaulē var būt neprognozējams un tas attiecīgi ietekmē pirktās siltumenerģijas cenu. Tāpēc ir būtiski palielināt atjaunojamo energoresursu īpatsvaru siltumenerģijas ražošanā, lai iedzīvotājiem tiktu garantēta droša un nepārtraukta siltumapgāde.”

Uzņēmums SIA “Rīgas BioEnerģija” dibināts 2014. gadā ar mērķi uzbūvēt divas biokurināmā katlumājas Daugavas labajā krastā Rīgā. Kopš 2018. gada uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pašvaldības siltumapgādes uzņēmumam AS “Rīgas siltums” – lielākajam siltumapgādes uzņēmumam Latvijā. “Rīgas siltums” plāno tuvākajos gados izbūvēt vēl divus jaunus siltumavotus Rīgā, un tad no atjaunojamajiem energoesursiem uzņēmums saražos vairāk nekā 90%.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEBLatvija, Facebook/SEBLatvija, YouTube/SEBLatvija, LinkedIn/SEB-Latvija
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2023. gada 31. martu SEB Grupas kopējie aktīvi veido 3 802 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 221 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk