Image

Pirms dažiem mēnešiem SEB banka visās trīs Baltijas valstīs uzsākusi internetbankas modernizācijas procesu, pirmajā posmā atjaunojot autorizācijas lapu un internetbankas sākumlapu privātpersonām. Sākotnēji, lai iepazītos ar internetbankas atjaunoto versiju, klienti varēja izmantot īpašu saiti. Savukārt, sākot ar šodienu, visi klienti, pieslēdzoties internetbankai, pēc noklusējuma redzēs atjaunoto versiju.

“Internetbankas modernizācijas process ilgs dažus gadus – tā laikā ar mērķi uzlabot sistēmas veiktspēju pakāpeniski tiks mainīta internetbankas iekšējā arhitektūra. Protams, arī ārējais izskats būs citāds – daudz modernāks un ērtāks. Uz šodienu savu skatu ir mainījusi autorizācijas lapa un sākumlapa privātpersonām, ir pievienota ērta meklēšanas funkcija un iespēja pārslēgties starp gaišu un tumšu režīmu. Kopš atjaunotā versija ir pieejama klientiem, mēs uzlabojām arī sākumlapu privātpersonām, papildinot to ar informāciju par klientu uzkrājumiem un kontiem citās bankās. Internetbankā tagad darbojas arī virtuālais konsultants, kurš var identificēt klientu un sniegt precīzākas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem. Svarīgi, ka atjaunotā internetbanka ir vieglāk lietojama cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, jo tajā var orientēties ar tastatūru un izmantot ekrāna audio lasītājus,” komentē SEB bankas Produktu attīstības pārvaldes vadītājs Iļja Nogičevs.

Parēja uz atjaunoto internetbanku notiks pakāpeniski. Šobrīd klienti vēl var izmantot arī veco internetbankas versiju, tomēr pēc dažiem mēnešiem būs pieejama vien atjaunotā versija.

“Tāpēc aicinām klientus jau tagad izmantot tikai atjaunoto versiju. Un atgādinām, ka visdrošāk pieslēgties internetbankai, izmantojot pogas vai saites, kas ir norādītas SEB bankas mājaslapā, vai ievadot precīzu internetbankas adresi pašiem. Svarīgi atcerēties, ka SEB banka nekad nesūta saites uz internetbanku e-pastā vai īsziņās. Ja saņēmāt vēstuli vai SMS it kā no bankas un tekstā ir aicinājums pieslēgties internetbankai ar saiti, jāuzmanās un noteikti nedrīkst ievadīt savus internetbankas piekļuves datus,” atgādina Iļja Nogičevs.

Plašāka informācija par internetbankas atjaunošanu pieejama SEB bankas mājaslapā.

Esam sagatavojuši arī īpašu rakstu ar padomiem, kā atpazīt viltus internetbankas lapu un nekļūtu par finanšu krāpnieku upuri.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – tālr. 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB banka ir vadošā korporatīvā banka Ziemeļeiropā ar starptautisku pārstāvniecību vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Baltijas valstīs un Zviedrijā SEB banka piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. SEB bankas mērķis ir veidot labāku nākotni ar atbildīgiem padomiem un pārdomātu finansēšanu – šodienai un nākotnes paaudzēm. Uz 2023. gada 30. jūniju SEB Grupas kopējie aktīvi veido 4172 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2271 miljardi Zviedrijas kronu. SEB Grupā strādā 17 500 darbinieku. Vairāk par SEB Grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk