Image

Eiropas Energoresursu Efektivitātes Fonds (turpmāk – eeef) ir parakstījis līgumu ar Signet Bank, kura ietvaros banka ir saņēmusi ilgtermiņa subordinētu aizdevumu, kas ļaus finansēt ilgtspējīgus projektus. Sadarbībā ar fondu Signet Bank identificēs, izvērtēs un finansēs energoefektivitātes, atjaunojamo energoresursu, kā arī videi draudzīgāku pilsētvides transporta projektus Latvijā. 

Finansējums galvenokārt tiks nodrošināts publiskā sektora uzņēmumiem, kā arī privātā sektora uzņēmumiem, kas darbojas publiskā sektora ietvaros. Fonds atbalstīs Signet Bank projektu izvērtēšanā, savukārt banka nodrošinās, ka katrs finansētais projekts ir atbilstošs Eiropas Savienības Taksonomijas prasībām. Tāpat eeef varēs piešķirt kopfinansējumu partnerībā ar Signet Bank, tajos gadījumos, kad būs nepieciešams izsniegt lielāku finansējuma summu.

Līdz ar ienākšanu Latvijas tirgū eeef veicinās energoresursu taupīšanas un efektivitātes pilnveidošanu, atjaunojamo energoresursu attīstīšanu, kā arī atbalstīs Latvijas Nacionālajā enerģētikas un klimata plānā iekļautos mērķus.

Lada Strelnikova, eeef investīciju komandas vadītāja:

“Esam gandarīti, ka mums Latvijā ir izdevies atrast sadarbības partneri, ar kuru kopā varēsim sniegt ilgtspējīgu finansiālo atbalstu vietējiem uzņēmumiem un atbalstīt tos ceļā uz klimata neitralitāti. Šī līguma ietvaros tiek paplašināts bankas aizdevumu portfelis, līdz ar to, kopā ar Signet Bank varēsim palīdzēt veicināt ilgtspējīgāku uzņēmējdarbības izaugsmi un attīstību Latvijā. Šādām sadarbības iniciatīvām ir būtiska nozīme gan valstiskā, gan globālā mērogā, jo tikai kopīgi varam panākt redzamākus un ietekmīgākus rezultātus.”

Roberts Idelsons, Signet Bank valdes priekšsēdētājs:

“Iesaiste šajā projektā atbilst mūsu stratēģiskajai vīzijai par zaļāku un ilgtspējīgāku nākotni. Esam gandarīti par iespēju apvienot spēkus ar eeef, jo fondam ir plaša pieredze ilgtspējīgu enerģētikas projektu jomā. Tas pilnveidos mūsu spēju sniegt finansējumu vietējiem uzņēmumiem, kas ir svarīgākais Signet Bank darbības virziens. Klimata pārmaiņu risinājumi ir svarīga prioritāte, un esam apņēmības pilni atbalstīt projektus šajā jomā ar savu finansējumu.”

Par eeef:

Eiropas Energoresursu Efektivitātes Fonds (www.eeef.lu ) ir 9. panta un ES Taksonomijas fonds, kura vienīgais mērķis ir ietekmes investīcijas Eiropas Savienībā. Fonds piedāvā finansējumu energoresursu efektivitātes, maza apjoma atjaunojamo energoresursu un e-mobilitātes projektiem, tāpat arī, finansējot energoresursu uzņēmumus Eiropā. Fonda mērķis ir dot finanšu atbalstu papildus resursiem vietējā finanšu sektora un privātiem investoriem.

Par Signet Bank:

“Signet Bank” dibināta 1991.gadā un ir viena no pirmajām neatkarīgās Latvijas bankām. Bankas stratēģija vērsta uz vietējo uzņēmēju un tiem piederošo uzņēmumu finansēšanu un kapitāla pārvaldīšanu. Kopš 2021.gada sākuma “Signet Bank” kredītu un obligāciju formā nodrošināja klientiem finansējumu gandrīz 500 miljonu eiro apjomā. “Signet Bank” akcionāri ir deviņi Latvijas un starptautiskie privātie investori, no tiem lielākie ir “SignetAcquisition III” (25%), kura vienīgais akcionārs ir ASV investors Aleksandrs Solovejs; AS “RIT Group” (19,50%) – Latvijas uzņēmums, kas pieder Rapoportu ģimenei, un SIA “Reglink” (15,93%), kura dibinātāja ir profesionāle banku jomā Irīna Pīgozne.

Papildu informācija:
Aija Freija-Zonne
“Signet Bank” komunikācijas pārstāve
aija.freija@ogilvy.lv, 28671654

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk