Image

Elektroniskās identifikācijas un parakstīšanās rīka Smart-ID izstrādātājs SK ID Solutions paplašina digitālās identitātes pakalpojumu pieejamību. Turpmāk Smart-ID būs pieejams arī Beļģijā, kļūstot par piekto valsti, kurā risinājums ir pieejams. Paplašināšanās Beļģijā kļūs par būtisku ieguvumu arī Latvijas uzņēmumiem.

Līdz ar darbības uzsākšanu turpmāk arī Beļģijas iedzīvotājiem tiks piedāvāta vienkārša un droša identifikācijas rīka pieejamība identitātes apliecināšanai banku lietotnēs, publiskajos pakalpojumos un dažādās dokumentu platformās. Lai uzsāktu pakalpojumu sniegšanu Beļģijas tirgū, SK ID Solutions sadarbojās ar identitātes pakalpojumu uzņēmumu Trust1team, kas sniedz identifikācijas pakalpojumus bankām, valsts iestādēm un veselības aprūpes organizācijām visā Eiropā.

Smart-ID ieviešana Beļģijā ir būtisks ieguvums ne vien vietējiem lietotājiem un uzņēmumiem, bet arī uzņēmumiem no citām valstīm, tostarp Latvijas un Baltijas reģiona, jo Smart-ID Beļģijā darbosies un izskatīsies tieši tāpat kā Baltijas valstīs.

Tādējādi arī Latvijas uzņēmumiem, kuri plāno paplašināt darbību Beļģijā, būs iespējams ērti izmantot Smart-ID savu klientu autentifikācijai un dokumentu parakstīšanai arī šajā valstī, padarot risinājuma integrāciju ātru un vienkāršu.

Beļģijā SK ID Solutions komercializēs plašāku uzticamības pakalpojumu klāstu. Piemēram, jau kopš 2019. gada Eiropas Komisija izmanto SK ID Solutions laika zīmogus, lai oficiāli apstiprinātu dokumentus, kas apliecina digitālā dokumenta autentiskumu un uzrāda precīzu datumu un laiku, kad tas tika izveidots, saglabāts vai parakstīts.

Līdz ar Smart-ID ieviešanu Beļģijā SK ID Solutions turpina ieņemt būtisku lomu digitālo pakalpojumu drošības un ērtības uzlabošanā Eiropā. Smart-ID ir tirgus līderis Baltijas valstīs – 2023. gadā ar Smart-ID veikto transakciju skaits sasniedza 1 miljardu un kopējais lietotāju skaits bija 3,3 miljoni.

Par Smart-ID

Smart-ID ir elektroniskās autentifikācijas un parakstīšanās rīks, ko izstrādājis uzņēmums SK ID Solutions AS. Tas ir viens no unikālajiem pārrobežu risinājumiem, kas ir sertificēts visā Eiropas Savienībā. Jaunās paaudzes elektroniskās identitātes risinājums balstās uz drošām tehnoloģijām, izmantojot publiskās atslēgas kriptogrāfiju un dalītās atslēgas tehnoloģiju. Smart-ID ir izstrādāts saskaņā ar eIDAS un PSD2 regulām starptautiskajiem tirgiem, kā arī SK ID Solutions uzticamības pakalpojumu risinājumi (e-autentifikācija, e-paraksti, e-zīmogi un laika zīmogi) atbilst eIDAS regulējuma tehniskajai specifikācijai.

Latvijā Smart-ID ieguvis lokālo, ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem noteikto, kvalificētā identifikācijas līdzekļa statusu autentifikācijai. Smart-ID ir vairāk nekā 5 miljoni aktīvu kontu visā pasaulē. Latvijā Smart-ID lieto vairāk nekā miljons iedzīvotāju. Ik mēnesi ar Smart-ID starpniecību tiek veiktas ap 85 miljoniem transakciju. Vairāk: https://www.smart-id.com/.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk