Image

Pieaugot Latvijas klientu pieprasījumam pēc vērtspapīru darījumiem, Swedbank no šā gada 8.februāra samazina komisijas vērtspapīru tirdzniecībai Rietumvalstu biržās. Līdz ar to vērtspapīru tirdzniecība kļūs vēl pieejamāka arī salīdzinoši nelielu summu investoriem, veicinot sabiedrībā vēl plašāku interesi par ieguldīšanas iespējām.

 Esam samazinājuši komisijas vērtspapīriem, jo pēdējā laikā ir novērojams aktivitātes pieaugums šajā jomā. Turklāt vēlamies, lai arī salīdzinoši nelielu summu ieguldītājiem kļūtu pieejamākas iespējas investēt,”

– saka Swedbank valdes loceklis, Privātpersonu pārvaldes vadītājs Renārs Rūsis.

Mūsu dati liecina, ka klientu vērtspapīru darījumu skaits pagājušajā gadā  ir  pieaudzis par 229%.  Un tas ir noticis, neraugoties uz visai vētraino 2020. gadu gan ekonomikā, gan akciju tirgos”.

Tagad ieguldītāji varēs veikt akciju un ETF (biržā tirgoto fondu) tirdzniecību ASV, Apvienotās Karalistes, Zviedrijas, Vācijas, Francijas un citu Rietumvalstu tirgos Swedbank internetbankā uz izdevīgākiem nosacījumiem. ASV, Vācijas vai Zviedrijas fondu biržās, minimālā samaksa par katru darījumu būs 10 €. Par vērtspapīru tirdzniecību Kanādas, Itālijas, Francijas, Šveices, Spānijas un vēl divpadsmit citu valstu fondu biržās minimālā samaksa būs 15 €.

Jāatgādina, ka darījuma komisiju Baltijas biržā tirgotajām akcijām Swedbank atcēla jau 2019. gada beigās, bet no 2020. gada 1. marta Swedbank privātajiem klientiem sniedz iespēju turēt ieguldījumu portfeli vērtībā līdz 30 000 € bez maksas.

Pēdējā gada laikā ieviestās izmaiņas veiktas tostarp ar mērķi veicināt investīciju paradumus Latvijā. Padarot investēšanu vienkāršāku, mēs lielākam klientu skaitam dodam iespēju spert savus pirmos soļus investīciju pasaulē, lai pārliecinātos, ka saviem uzkrājumiem var likt pelnīt finanšu tirgos.

RUS: Swedbank уменьшает комиссионные на сделки с ценными бумагами на биржах Западных стран

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk