Image

Jau septīto gadu Finanšu nozaru asociācija (Asociācija) aicina 7.-9. klases reģistrēties Eiropas Banku Federācijas (EBF) “European Money Quiz” viktorīnai, kuras mērķis ir stiprināt skolēnu zināšanas par finansēm, matemātikā un kiberdrošībā. Viktorīnas Latvijas nacionālais fināls norisināsies š.g. 21. martā, plkst. 11.00, tiešsaistē. Labākās klases skolēni iegūs iespēju pārstāvēt Latviju viktorīnas finālā Briselē, kā arī citiem finālistiem būs iespēja iegūt citas vērtīgas balvas.

“Viktorīna “European Money Quiz’’ jau ilgus gadus ir centrālais Asociācijas notikums finanšu pratībā jauniešiem. Jauniešiem ir svarīgi veidot izpratni par finanšu pratības jautājumam jau pirms tie kļūst ekonomiski neatkarīgi, tādā mēs sniedzam savu ieguldījumu finanšu līdzekļu pārvaldīšanā, budžeta plānošanā, vēl pirms tā ir viņu neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Šīs iemaņas palīdzēs nodrošināt finansiālo stabilitāti, izpratni kur un kā to labāk ieguldīt, lai gūtu lielāku peļņu, kā arī kā pasargāt savu naudu no finanšu krāpniekiem. Latvijas nākotne balstās mūsu jauniešos, tādēļ ieguldījums šodien, ir ilgtermiņa ieguldījums mūsu labklājībā nākotnēs ,” skaidro Sanita Bajāre, Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Ikviena Latvijas skolu, 7.-9. klases, līdz š.g. 18. martam¸ aicinātas reģistrēties un sagatavoties viktorīnai. Reģistrēt klasi dalībai nacionālajai viktorīnai iespējams Asociācijas tīmekļa vietnē. Nacionālā viktorīna, tāpat kā iepriekšējos gados, notiks tiešsaistē, izmantojot platformu “Kahoot!”.

Klašu viktorīnas dalībnieki, kuri viktorīnas nacionālajā finālā iegūs pirmās piecas vietas, saņems īpašas balvas no viktorīnas atbalstītājiem: “Swedbank” AS, “SEB banka” AS, Luminor Bank AS Latvijas filiāle, AS “Citadele banka” un Signet bank AS.

Savukārt, nacionālās viktorīnas uzvarētājklasei būs jādeleģē divi skolēni, kuri kopā ar skolotāju, 19. aprīlī, dosies uz ‘’European Money Quiz’’ Eiropas finālu Briselē, lai cīnītos par Eiropas čempionu titulu finanšu pratībā. Šogad Eiropas finālā tiks nodrošināts, ka viktorīnas jautājumi būs pieejami visās 27 valstu dalībnieku nacionālajās valodās.

“Viktorīna “European Money Quiz” ir viens no mūsu skolas gaidītākajiem pasākumiem, kuram sākam gatavoties jau no mācību gada sākuma un lepojamies, ka mūsu skolas skolēni jau divas reizes ir pārstāvējuši Latviju Eiropas fināla sacensībās, kurās nākas konkurēt ar apmēram 30 valstu komandām. Īpašs gandarījums par pagājušā gada startu, kur Latvijas komanda bija viena no četrām, kas nepieļāva nevienu kļūdu savās atbildēs, iegūstot 4. vietu. Svētku sajūta turpinājās arī pēc konkursa, jo atšķirībā no daudzām citām delegācijām, mums bija iespēja apmeklēt gan Eiropas Parlamenta ēku, gan izbaudīt Briseles vecpilsētas skaistumu. Aicinu skolas izmantot šo iespēju un piedalīties konkursā gan pilnveidojot skolēnu zināšanas, gan cīnoties par iespēju pārstāvēt Latviju Briselē,” stāsta Laimrota Surska, Limbažu vidusskolas skolotāja

Klases ir aicinātas pārbaudīt savas spējas, pildot iepriekšējo gadu viktorīnu jautājumus, kas tapuši sadarbībā arī ar Finanšu nozares asociāciju. Jautājumi ir pieejami arī latviešu valodā EBF tīmekļa vietnē.

Par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnu

“European Money Quiz” notiek kopš 2018. gada. Viktorīnā paredzēts piesaistīt simtiem tūkstošu bērnu no 27 Eiropas valstīm. Viktorīnas Eiropas finālu spēlē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!”, un tā ietver jautājumus par finansēm, matemātiku, kiberdrošību.

Asociācija sadarbībā ar EBF ir izveidojusi dažādas viktorīnas latviešu valodā “Kahoot!” platformā, lai palīdzētu skolēniem sagatavoties nacionālajam finālam, kas pieejamas EBF tīmekļa vietnē. Aicinām skolotājus arī ikdienas darbā izmantot viktorīnas, lai padarītu mācību procesu interaktīvu un aizraujošu.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk