Image

Luminor banka zemnieku saimniecībai Lielandžas piešķīrusi aizdevumu 358 tūkstošu eiro apmērā jaunas fermas būvniecībai un aprīkošanai ar slaukšanas robotu. Saimniecība atrodas Cēsu novadā un nodarbojas galvenokārt ar piena lopkopību.

“Piensaimniecība ir būtiska Latvijas tautsaimniecības nozare, kas šobrīd piedzīvo daudz izaicinājumus, tādēļ Luminor ir īpaši svarīgi atbalstīt vietējās saimniecības un to attīstības plānus, tādā veidā atbalstot arī nozari kopumā. Tā kā pēdējo piecu gadu laikā zemnieku saimniecības Lielandžas apgrozījums ir pieaudzis uz pusi, nav šaubu, ka bankas piešķirtais finansējums veicinās saimniecības vēl straujāku izaugsmi un konkurētspēju,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Saimniecības pamatnodarbošanās ir piena lopkopība, kas sastāda 94% no kopējā apgrozījuma. Lielandžas nodarbojas arī ar graudkopību, audzējot miežus, kviešus un tritikāli lopbarībai, kā arī auzas realizācijai. Tā kā saimniecībai ir nepieciešamā tehnika un sava graudu kalte, tā spēj ar saviem resursiem nodrošināt barību ganāmpulkam. Pašreizējais ganāmpulks sastāv no 134 liellopiem, no kuriem puse ir slaucamās govis. Tuvāko gadu laikā saimniecību plānots attīstīt, uzlabojot darbu efektivitāti un palielinot lauku un ganāmpulka ražības.

“Mūsu saimniecība ir ģimenes uzņēmums, ko pirms astoņiem gadiem pārņēmu no vecākiem. Komandā darbojas ļoti zinoši un spējīgi cilvēki, tāpēc mums sevišķi svarīga ir saimniecības veiksmīga darbība un attīstība, kā arī darba vides uzlabošana. Pieņemot lēmumu par nepieciešamajām investīcijām, uzsāku sadarbību ar uzņēmumu Leveria, kas veica plānotā projekta finanšu analīzi, lai varētu pieņemt lēmumu par optimālo investīciju apmēru, kā arī strādāja ar Luminor sagatavojot visu nepieciešamos aprēķinus un dokumentus bankai. Ikdienā aktīvi piedalos saimniecības darbos un esmu drošs, ka, pateicoties Luminor bankas atbalstam, fermā tiks samazinātas ganāmpulka uzraudzības izmaksas par 10% gadā, ganāmpulka veselības stāvoklis un palielināts izslaukums. Piešķirtais finansējums sedza lielāko daļu no nepieciešamajām izmaksām – 130 tūkstošus novirzot fermas un krātuves būvniecībai un 228 tūkstošus iekārtu un aprīkojuma iegādei. Ļoti augstu vērtēju komunikācijas ātrumu un kvalitāti sadarbojoties ar Luminor”, stāsta  ZS Lielandžas īpašnieks Jānis Šulcs.

Esošā ferma nespēja nodrošināt pieņemamu lopu labturību, ņemot vērā esošo lopu skaitu, līdz ar to jaunā ferma uzlabos dzīvnieku turēšanas apstākļus un ļaus turpināt ganāmpulka paplašināšanu. Turklāt saimniecības apgrozījums audzis, pateicoties lopu skaita pieaugumam un izslaukuma palielināšanai no vienas govs.

Par ZS Lielandžas

Zemnieku saimniecība Lielandžas ir ģimenes uzņēmums, kas atrodas Cēsu novadā un nodarbojas ar piena lopkopību, graudkopību un gaļas lopu audzēšanu. Saimniecība apsaimnieko 234 ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes, savukārt ģimenes īpašumā ir gandrīz puse no lauksaimniecībā izmantojamās zemes. Fermā darbojas īpašnieka ģimenes locekļi un divi nolīgti darbinieki.

Par Luminor 

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

Papildu informācija: 
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk