Image

SEB banka piešķīrusi papildu finansējumu 34 miljonu eiro apmērā SIA “Linstow Baltic” multifunkcionālā komerciālā centra “Origo” esošo saistību refinansēšanai. Tirdzniecības centra “Origo” esošās saistības sasniedz 66,9 miljonus eiro, un pēc pārfinansēšanas aizdevuma izsniedzējs pilnā apmērā ir tikai SEB banka.


Piešķirtais finansējums tiek izmantots, lai multifunkcionālo komerciālo centru “Origo” un biznesa centru “Origo One” attīstītu atbilstoši pasaulē vadošās ēku ilgtspējas novērtēšanas metodes BREEAM standartiem, veidojot to ne tikai energoefektīvu, bet arī draudzīgu apkārtējai videi, darbiniekiem un sabiedrībai kopumā. Nupat tirdzniecības centrs “Origo” ieguvis augstāko noslēdzošo vērtējumu starp visiem tirdzniecības centriem Baltijas valstīs.

“Tirdzniecības centru apmeklējumu skaits joprojām saglabājas ļoti augsts, turklāt komerciālā centra “Origo” un biznesa centra “Origo One” atrašanās vieta ikdienā nodrošina ārkārtīgi lielu apmeklētāju plūsmu. Līdz ar to ir būtiski attīstīt šīs ēkas atbilstoši mūsdienu prasībām, un esam gandarīti atbalstīt šādu tālredzīgu investīciju nākotnē. Esam pārliecināti, ka “Linstow Baltic” attīstīto platību aktualitāte tikai pieaugs, tostarp, līdz ar Satekles biznesa centra projekta realizāciju, kur atradīsies arī SEB bankas galvenais birojs,” stāsta SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts.

Kopš 2022. gada tirdzniecības centrā “Origo” un biznesa centrā “Origo One” tiek izmantota mākslīgā intelekta programma “R8 Digital Operator”, kas sniedz iespēju ilgtspējīgāk izmantot energoresursus un nodrošināt telpu mikroklimata sistēmu regulāciju. Tas palīdz mazināt arī CO2 izmešu apjomu, kas ir būtiski, atrodoties Rīgas centrā. 2021. gadā, saņemot ilgtspējas novērtēšanas BREEAM sertifikātu, paplašinātā ēka un biznesa centrs tika atzīts par ilgtspējīgāko ēku Latvijā.

Tirdzniecības centra “Origo” jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietotas ērtas tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trīs stāvos atrodas “Origo One” biznesa centrs ar augstvērtīgiem A klases birojiem. Tirdzniecības centrā “Origo” pieejams plašs vietējo un starptautisko zīmolu klāsts, tostarp “Springfield”, “Women’secret”, “Reserved”, “Lindex”, “Douglas”, “LMT”, “Euronics”, “Skechers”, “Sinsay”, “MIMIKO”, “Vapiano”, “Gan Bei”, “Rimi Hyper”, “Rimi Mini” un daudzi citi. Pavisam nesen tirdzniecības centra telpās savas durvis ir vērusi arī “Veselības centrs 4” filiāle, kur iespējams saņemt plašu medicīnas pakalpojumu klāstu.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk