Image

Jau sesto gadu Finanšu nozaru asociācija (Asociācija) aicina 7.-9. klases reģistrēties Eiropas Banku Federācijas (EBF) “European Money Quiz” viktorīnai ar mērķi pārbaudīt zināšanas finansēs, matemātikā, kiberdrošībā un 24. martā, plkst. 11.00 tiešsaistē piedalīties nacionālajā finālā, lai mērotos spēkiem viktorīnas Eiropas finālā, kas notiks Briselē.  

  • Viktorīna palīdz skolēniem interaktīvā veidā apgūt un pilnveidot finanšu prasmes. 
  • Latvijas viktorīnas uzvarētājiem būs iespēja cīnīties par uzvaru 27 Eiropas valstu konkurencē. 

Klases aicinātas līdz 23. martam reģistrēties un gatavoties viktorīnai. Reģistrēt klasi dalībai nacionālajā “European Money Quiz” viktorīnā iespējams Asociācijas tīmekļvietnē. “European Money Quiz” nacionālā viktorīna, līdzīgi kā iepriekšējos gados, notiks attālināti tiešsaistē, taču šogad nacionālās viktorīnas uzvarētāju  klases divi pārstāvji kopā ar skolotāju dosies uz Briseli, lai sacenstos par Eiropas čempionu titulu starp visu dalībvalstu nacionālo viktorīnu uzvarētājiem. 

“Finanšu pratība ir viena no svarīgākajām prasmēm, kas jauniešiem jāapgūst. Tā palīdz izprast, kā pārvaldīt savus līdzekļus un veiksmīgi plānot savu budžetu, lai gūtu peļņu un uzlabotu savu finanšu stāvokli. Ir svarīgi veidot izpratni par to, kā izmantot savus finanšu līdzekļus labākajā veidā unpasargāt tosno dažādiem krāpniekiem,”

skaidro Asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis. 

24. martā skolu klases tiešsaistē piedalīsies nacionālajā finālā, izmantojot bezmaksas platformu “Sli.do”. Klašu viktorīnas dalībnieki, kuri Latvijas nacionālajā finālā iegūs pirmās četras vietas, saņems īpašas balvas no viktorīnas atbalstītājiem: Swedbank, Luminor banka, Citadele banka un Signet banka. 

Savukārt nacionālās viktorīnas uzvaretājiem būs jādeleģē divi skolēni no klases, kuri kopā ar skolotāju 15. maijā piedalīsies ‘’European Money Quiz’’ Eiropas finālā Briselē, lai cīnītos par Eiropas čempionu titulu finanšu pratībā un EBF sarūpētajām balvām. Šogad Eiropas finālā tiks nodrošināts, ka viktorīnas jautājumi būs pieejami visu 27 valstu dalībnieku nacionālajās valodās. 

Par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnu 

“European Money Quiz” notiek kopš 2018. gada. Viktorīnā paredzēts piesaistīt simtiem tūkstošu bērnu no 27 Eiropas valstīm. Viktorīnas Eiropas finālu spēlē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!”, un tā ietver jautājumus par finansēm, matemātiku, kiberdrošību.  

Asociācija sadarbībā ar EBF ir izveidojusi dažādas viktorīnas latviešu valodā “Kahoot!” platformā, lai palīdzētu skolēniem sagatavoties nacionālajam finālam, kas pieejamas Asociācijas tīmekļvietnē. Aicinām skolotājus arī ikdienas darbā izmantot viktorīnas, lai padarītu mācību procesu interaktīvu un aizraujošu. 

Reģistrācija European Money Quiz nacionālajai viktorīnai

Sagatavoja:
Armands Onzuls
Finanšu nozares asociācijas konsultants
armands.onzuls@financelatvia.eu; +371 28861674 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk